Onsdag kväll den 21 oktober och torsdagen den 22 oktober 2020: Horisontallägen och mörka makter


 Kära dagbok…

Det blev inte många minuter för vila och återhämtning igår kväll. För hur det än är, jag jobbar minst åtta timmar när jag är hemma på vardagarna. Jag blir trött, fast på ett annat sätt än när jag är på jobbet och jobbar. När jag jobbar hemma är jag mindre bra på att ta ordentliga raster, men bättre på att ta mikropauser. Under mikropauserna brukar jag sopa hallgolvet eller hänga tvätt, till exempel. Då rör jag på mig samtidigt som jag pausar. Och tänker på jobb… Sån är jag. Igår kväll blev det inte mycket sitta ner och läsa eller se på TV. Det var tvätt som tvättades och skulle hängas, disk som skulle diskas, krukväxter som skulle ha vatten, mat som skulle serveras… Ja kvällen bara passerade. Mina assistenter, det vill säga familjen Katt, intog sedvanliga horistallägen.


Klockan 20 satt jag ner och kollade på Bonde söker fru. I reklampauserna luftade jag vin, tog fram ostar, satte fram assietter och glas… Ja vi kunde ju inte motstå en osttallrik när Fästmön kom hem från jobbet vid 21.30-tiden. Det är en sån perfekt liten ”måltid” vid den tiden. Och nej. Det kanske inte är så bra för levern med vin varje dag, men det är rätt bra för hjärta och blod och jag får lättare att somna ifrån orostankar.

∼ ♦ ∼

Och så vaknade jag före klockan sex till ytterligare en dag vid datorn här hemma, allt medan regnet öste ner ganska bra. Idag på förmiddagen var vi hemma alla tre, en inte helt idealisk situation för oss, trots att vi är ganska vana. Tyvärr har jag ingen dörr att stänga om mig in till Bokrummet där jag sitter och arbetar. Jag får helt enkelt lita på att mina sambor är lite tysta och inte dansar förbi nakna bakom min rygg när jag sitter i Zoom-möte, till exempel.

Frukost med Mörkermannen

Frukost med Mörkermannen.

Katterna fick sina pottor tömda medan de åt sin frukost. Tyvärr verkade frukosten, Latz kyckling på påse, inte tilltala dem så värst. Citrus föredrog PET-flaskan med torrisar i stället. Själv åt jag det jag äter varje vardagsmorgon – grekisk yoghurt med bär, flytande honung och müsli. Kaffe är förstås också obligatoriskt. I morse hade jag inte sällskap av nån katt utan av Mörkermannen. En stunds läsning hjälpte mig att bättre hantera de mörka makter som finns i min verkliga tillvaro. Och så älskar jag ju att läsa, det är det bästa jag vet! Framför allt om jag läser en bra bok…

Men det här med jobbet drivs alltmer mot sin spets. Jag vill bara gråta över hela skiten och det känns som om enda alternativet är att hoppa framför tåget. Det går ju tåg rätt ofta här utanför. Och tänk så vilka problem det skulle lösa för så många människor om jag inte fanns här längre. (Ja. Jag fick ett nej på ett sökt jobb idag, men det var inte det som gjorde känslan av hotande mörkermakter akut.)

Ingen av oss hade tid att gå och handla under dagen, så det blev ingen vidare mat. Dumt nog köpte jag inget till idag när jag var iväg till Korgtassen igår. En ska ju liksom inte skena alltför mycket i affärer nu när smittspridningen har ökat. Så det är tur att en inte är grovarbetare. Till lunch åt jag varma koppen (sparris), ett kokt ägg samt rostat bröd med ost. Nu vet jag att somliga tycker att jag lyxar (hatar verkligen det ordet!), men ibland finns det inget att välja på annat än att köpa färdigmat i Butiken på hörnet. Det enda i butiken jag kunde äta till middag idag var räkmacka, så jag köpte en plastad sån. Räkor är alltid gott och det är också tur att det finns några goda ostar och kex kvar till senare i kväll. Lustigt, men jag har gått omkring och varit hungrig mer eller mindre jämt sen i tisdags. Jag känner mig så instängd eftersom jag inte kan gå ut och äta hur som helst nu. Men i morrn får jag väl ge mig ut till affären igen och införskaffa nåt med lite mer substans. För att riktigt bekräfta mina tillkortakommanden i köket har jag börjat få svårt att stänga av spishällen. Idag fick jag ropa på Anna innan hon cyklade till jobbet för att få hjälp. Är jag inte värdelös, så säg?

∼ ♦ ∼

I kväll står det strykning på agendan. Inte jättekul, men behöver göras. Det är heller än så länge ingen stor hög och det kan vara skönt att stå upprätt och arbeta en stund.

Mina assistenter, däremot, föredrar att arbeta i horisontalläge, som sagt. Just nu tycks filten i fönstret i Djungelrummet vara favoritstället…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 21 oktober och torsdagen den 22 oktober 2020: Horisontallägen och mörka makter

 1. Man måste ju få äta gott och njuta, det är väl en av livets glädjeämnen. Sen finns det dom som är timmar på gym och käkar råa ägg.. mm. DET vill vi inte 🙂

  Här är det också micropauser som gäller… det finns ju inga kollegor hemma att gå och sätta sig och fika en kvart med ! Skönt att hinna lite hushållssysslor under dagtid !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Varken gym eller råa ägg är min grej! 😛 Men jag gillar stekta ägg med ”the sunny side up”, dvs inte vändstekta utan med gulan hel.

   Ja mikropauser är suveräna. Det har också visat sig i en undersökning som mitt fack har gjort att jättemånga ffa kvinnor uppskattar att jobba hemifrån eftersom man kan göra visst hushållsarbete samtidigt, typ köra en maskin tvätt, koka potatis etc.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.