Söndag kväll den 11 oktober och måndagen den 12 oktober 2020: Påtagligen


 Kära dagbok…

Gårdagskvällen blev lugn. Jag tror att vi båda var väldigt fundersamma kring nåt tråkigt som blev så påtagligt. Nu kan vi bara hoppas på det bästa. I morgon har jag en sorglig årsdag och då blir allt som har med sjukdom att göra väldigt ledsamt.

Vi kollade i alla fall lite på TV och efter Bröllop, begravning och dop tog vi var sitt halvt glas sangiovese och fyra goda ostar – pepparrotsost, St Agur, brännvins- och blåbärsost samt portvinsost kex och oliver. Jag läste lite grann. Den tredje Kouplanboken är inte lika spännande som de två första. Den har snarare flyktingproblematik och hemlöshet i fokus. Det är inte direkt spännande, utan mest jobbigt och förskräckligt. Runt klockan 22 hoppade jag i säng och sov största delen av natten utom vid ett par tillfällen när regnet väckte mig.

Ostassiett med fyra sorters ost oliver vin och boken Luften är fri

Ostassiett med fyra sorters ost, oliver, ett halvt glas sangiovese och boken Luften är fri.

∼ ♦ ∼

Måndagsmorgonen var regnig och kall. Jag kan inte hjälpa det, men givetvis tänker jag tillbaka till 2016. I morgon är det fyra år sen min mamma gick bort. Åren har gått fort och det har hänt mycket – så mycket som jag inte har kunnat berätta för henne – eller ens skriva här. Jag saknar henne, men samtidigt är det skönt för mig att hon slapp vara med om pandemin och allt vad den skulle ha inneburit för henne. Nu kan vi i stället fokusera på att hjälpa andra i vår närhet. Men det klart att jag tänker på min egen mamma i denna stund.

När kattpottorna var tömda, jag duschad och frukosterad, Fästmön hade cyklat iväg och Gymnasisten var väckt och stod i duschen kollade jag läget på assistentfronten idag. Citrus hittade jag i Djungelrummet, på Annas kökssoffa. Hon såg mycket skyldig ut, men jag kunde inte hitta nåt bus hon hade gjort.


Jag startade arbetsdagen med att logga in här och var,
läsa och besvara e-post, tidrapportera, mejla min chef med mera. Det tog sin lilla tid och plötsligt hade en bra bit av förmiddagen passerat. Assistent två (Lucifer) lyfte blicken och rörde en liten tass i alla fall, men assistent tre (Mini) hängde upp stör ej-skylten direkt när jag närmade mig. Nej, jag fick som vanligt fixa arbetet på egen hand.

Mitt på dan tog jag lunch. Den bestod av det sista av helgens kyckling och grönsaker samt pommes. Till maten drack jag mjölk och det var underbart gott. Jag sprang ner med sopor innan jag satte mig vid datorn igen och fortsatte jobba. Det blev mitt komma hemifrån idag. Jag blir annars hemma och jobbar till och med onsdag. På torsdag åker jag till Söderfors. Under protest. (Måste bara skriva det en gång till.)

Kyckling pommes grönsaker mjölk och Mini i bakgrunden

Måndagslunch med katt (Mini) i bakgrunden.


På eftermiddagen ringde jag Annas snälla mamma.
Vi pratade typ fem minuter, det fanns inga nyheter mer än att hon hade väntat på ett annat telefonsamtal i två timmar.

När allt var som mörkast på eftermiddagen knölade brevbäraren ner ett paket från Bokus i brevinkastet. Fast det var från Omnible och det var boken jag vann i fredags för att jag hade recenserat minst en bok och anmält intresse för att vara med i utlottningen av en bok. Jag hade valt tre böcker jag kunde tänka mig att vinna. Det var Peter Mays bok Ett kallt fall som hittade hit. Tusen tack för boken, Omnible!

∼ ♦ ∼

I kväll äter jag ägget som Anna kokade till mig i morse samt mackor. Jag fick ju sån rejäl lunch idag. Gymnasisten ska få falukorv, enligt eget önskemål.

Måndagskvällar innebär att jag ser Det sitter i väggarna på TV. Det är både underhållande och lärorikt, men tyvärr bara två avsnitt kvar på säsongen, kvällens inräknat.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.