Torsdagen den 1 oktober 2020: Välkomna tyngsta månaden och äldsta vännen!


 Kära dagbok…

Fallna löv och grönt gräs

Oktober är här. Välkommen, du tyngsta månad.

Oktober började idag… Den tyngsta månaden för mig. Jag ska försöka att inte bryta ihop alldeles för mycket, men jag tänker tillåta mig att vara ledsen under månadens två årsdagar. Däremellan ska jag försöka att inte bryta ihop på internatet där vi har medarbetarskapsprogrammet. Jag ska åka hyrd buss dit med 17 andra pers, inte min egen bil, tyvärr. Annars hade jag bara kunnat dra om det blir för jävligt. Meeeeen… nu ska jag försöka att inte tänka alltför svart utan att i stället välkomna oktober som den i övrigt härliga höstmånad den är.

I morrn ska jag också välkomna vännen FEM som kommer och hälsar på i helgen. Ursprungstanken var att vi skulle resa nånstans för att fira vår 50-åriga vänskap, men eftersom vi är två kloka tanter stannar vi inom Sveriges gränser. FEM bor dessutom på hotell, för hemma hos oss fungerar det inte för henne att bo av flera skäl. Det främsta skälet är att familjen Katt och FEM:s astma inte går så bra ihop. Sen har vi inte nåt fint gästrum såsom FEM har. Dessutom jobbar Fästmön och då funkar det inte att ha gäster. FEM är ju för övrigt min äldsta vän, inte Annas, hon har bara känt henne i typ tio år.

Lucifer och Citrus, på tal om katterna, hade nåt underligt möte i köket i morse. Jag undrar vad det var de såg, egentligen. Ljuset..?

Lucifer och Citrus på köksbänk

– Ser du ljuset, syrran?
– Ja, jag ser det, bruschan!

∼ ♦ ∼

Arbetsdagen idag fick en hektisk start. Jag hade fått många mejl igår, efter arbetstid, som krävde svar pronto. Om folk kunde vara tillgängliga under ordinarie arbetstid i stället vore det bättre, tycker jag. Vidare skulle jag gratulera ett födelsedagsbarn, besvara en enkät, hitta den som kunde innehållet på ett antal intranätsidor, uppdatera bilder och texter på en annan sida, jobba i en kommunikationsplan och… hepp, så var det lunch en stund mellan arbetsuppgifterna. Det blev lättlunch idag på kontoret i form av äggmacka och keso eftersom jag och tre eller fyra från enheten ska äta middag tillsammans efter jobbet. En sorts AW, kan man säga. Som tur är äter vi på Akropolis. Det är nära hem för två av oss som ska ses i alla fall.

Äggmacka och keso till lunch

Lättlunch idag på kontoret.

∼ ♦ ∼

Nåt längre inlägg än så här skriver jag inte idag. Kanske blir det inte nåt alls skrivet i morrn. Jag försöker välkomna oktober på mitt eget sätt genom att göra två saker som jag förhoppningsvis mår bra av. Då minskar såväl tiden som behovet att skriva.

Men innan jag avslutar vill jag applådera mitt försäkringsbolag och deras hjälpsamma handläggare. Och idag har jag betalat min nya bilförsäkring också. Jag lovar, att när jag går ur det här livet, ska jag ha gjort rätt för mig.

Åhuset vid Walmstedtska gården

Här, på en bänk som inte syns i bild, satt jag och grät förra oktober. Det tänker jag inte göra i år.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.