Önska kostar ingenting


Ett inlägg om en annorlunda deckare.Sara Lövestams bok Önska kostar ingentingAsså jag hade glömt att Sara Lövestam skriver bra böcker! 
För ett tag sen hittade jag tredje delen i hennes annorlunda deckarserie om Kouplan i second hand på Myrorna i stan. Men jag hade endast läst den första delen tidigare. Alltså fick Önska kostar ingenting, del två i serien, bli en av pocketarna jag senast nätshoppade. Det var underbart att öppna pärmarna och börja läsa denna normala bok – jämfört med den jag läste innan. Och ändå är boken så apart! För även om de är deckare innehåller de totalt fyra böckerna i serien (ja, hurra, det finns en fjärde del!) Kouplans egen historia också.

Kouplans pengar är slut och han tvingas samla tomburkar. Han annonserar om sina tjänster som privatdetektiv, men får inga kunder. Så råkar Kouplan möta borgarrådet Jenny Svärd. Han uppfattar att hon har blivit sol-och-vårad av en tjej och erbjuder sina tjänster som privatspanare. Jenny vill hitta kvinnan som lurade åt sig 200 000 spänn av henne innan hon stack, men eftersom hon är politiker vill hon inte att det ska bli offentligt. Kouplan blir den perfekta lösningen och hans uppdrag blir att hitta kvinnan – och hämnas. Samtidigt som Kouplan reser runt i Stockholm och Göteborg får läsaren följa Kouplans egen resa som flykting, men även hans förändring från kvinna till man.

Boken går snabbt att läsa för mig. Kapitlen är korta och boken är välskriven. Tror jag det, när författaren är en värre/bättre språkpolis än jag. Jag skriver ju till exempel ganska nära talspråk här på bloggen. Det blir en spännande jakt på bedragerskan, men att följa Kouplans förändring och utveckling är minst lika spännande. Jag ska inte vänta fem år med att läsa nästa del, den står ju på hyllan i nattduksbordet för i slutet får jag som läsare veta ett och annat…

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.