Söndagen den 27 september 2020: Brusten ring, storhandlat och fjärde turen med bilen


 Kära dagbok…

Det skulle bli en solig och ganska varm söndag. Det blev mulet och runt 14 grader. Därför inleddes dagen med läsning och kaffe på sängen. Detta är för övrigt nåt som passar alla lediga dagar, oavsett väder. För min del blev det bokbyte, från en fiktiv kriminalroman till en skrift om queera intersektioner, utgiven av min arbetsgivare. Ja, jag behöver få vara lite seriös ibland.

 

En av våra kissar, lilla Citrus, har fått ett sår. Detta behandlas med penicillin oralt såväl som lokalt med salva på själva såret. Och som lite sjuklig får även en katt vissa sjukdomsvinster. Men vi har ju två katter till hemma och Lucifer har nog känt sig lite bortglömd. Han grät så hjärtskärande utanför sovrummet i morse att mammorna släppte in honom. Han fick ligga på sin egen blåa filt och trivdes ypperligt. Det blev visst även morgongymnastik för unge herrn.

∼ ♦ ∼

Det kom ett samtal på förmiddagen som gjorde mig bedrövad och ledsen. Jag vet inte hur jag ska kunna – eller om jag ens kan – hjälpa. Med nya bilen kan jag i vart fall erbjuda praktisk hjälp.

∼ ♦ ∼

Idag behövde vi åka några ärenden. I natt smällde det till och toaringen brast under nån. Jag säger inte vem. Lite dåligt, faktiskt, en toalettsits ska väl hålla i mer än två år, kan jag tycka. Inte har vi varit oförsiktiga heller. Nu bestämde vi att nätshoppa detta nödvändiga (!) föremål. Medan vi väntar på leverans får vi sitta försiktigt på en silvertejpad ring.

Vi lämnade en säck kläder till återvinning innan vi begav oss till IKEA i stället för till nåt VVS-ställe. Fästmön köpte inredning till sin garderob. Därefter for vi vidare i nya bilen till ICA Maxi Gnista. Idag var det min fjärde tur med bilen. Storhandling är aldrig roligt, men på ICA Maxi Gnista är det uthärdligt. Där är det rymligt och de flesta, fast långt ifrån alla, håller avstånd. Annars är väl inte storhandling det roligaste jag vet, precis, trots att det fanns en clown i taket. Det som däremot inte fanns var kattsand, så nu har jag åtagit mig att försöka få tag i fyra lådor nästa helg när vännen FEM kommer på besök. Fem kassar mat och hygien, fyra lådor kattmat och lite annat hittade vi i alla fall.


Handlingen tog nästan hela eftermiddagen. 
Det smakade därför extra gott med kaffe och var sin brownie när vi hade packat upp alla varor. Till söndagmiddag blev det korv och pommes, korv av kyckling för min del.

∼ ♦ ∼

I kväll är det ett (1) sevärt TV-program, första delen av fyra i säsong två av Bröllop, begravning och dop. Sen sover vi kanske gott innan en ny arbetsdag väntar oss. Anna ska gå tillbaka till jobbet efter en ledig vecka och jag jobbar hemifrån, delvis för att ha koll på sjuklingen och den söta pojken nedan som ibland vill leka lite för tufft med sin syster.

Lucifer sover

När han sover är han inte bara snäll utan också söt, Lucifer.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.