När du vänder dig om


Ett inlägg om tredje delen i Erlagruppen-serien.Pernilla Ericsons bok När du vänder dig omJag är så glad att jag snubblade över Pernilla Ericsons
serie om Erlagruppen. Serien är både spännande och realistisk. Böckerna tar upp kriminalfall som skulle kunna vara tagna ur verkligheten. Samtidigt noterar jag att författaren nog har sneglat lite på såväl amerikanska som brittiska TV-serier om rättsmedicinare. En och annan karaktär har tydliga likheter med andra litterära karaktärer också. Men det är helt OK. Det enda som inte känns riktigt bra är att jag har slagit ihop pärmarna i pocketboken av den senaste delen i serien, När du vänder dig om. Blir det ingen fortsättning, tro?

Den pensionerade kriminalprofessorn Edith Barry samlar för tredje gången polisen Liv Kaspi med flera i Erlagruppen. Denna gång är uppdraget att lösa en serie överfall och våldtäkter. Kvinnor överfalls och våldtas där de tror de är som tryggast. Våldtäktsmännen kan gripas, men fallen är mer komplicerade än så. Det handlar om andra personer som utnyttjar kvinnor och stjäl deras identiteter på nätet. Därefter skickar de fejkade meddelanden via till exempel dejtingsajter till männen som tror att det är ”fritt fram”. Som vanligt blandas fallen med privatliven bland gruppmedlemmarna. Aminah känner sig förföljd och Liv undrar om hon kan lita på Rickard.

Det är mycket otäckt och mycket spännande redan från start. Men jag blir orolig. Pocketutgåvans omfång är under 300 sidor. Ska Erlagruppen kunna lösa fallet på så få sidor? Dessutom tecknar författaren den här gången mer ingående och personliga porträtt av sina karaktärer. Som läsare blir en därför än mer engagerad i såväl fallen som gruppmedlemmarnas liv – för, som sagt, de går ju in i varandra. Den gemensamma nämnaren är kvinnors utsatthet. Mycket realistiskt skildrat – inte alls otänkbart att nåt sånt här kan hända. Detta är trots det tunga temat en kriminalroman jag läser snabbt.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till När du vänder dig om

  1. uppsalaewa skriver:

    Just nu lyssnar jag på boken och ser fram mot slutet!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.