Tisdagen den 15 september 2020: Det finns en sorg som inte vill lämna mitt hjärta


 Kära dagbok…

Vardagsfrukost med boken Barnet

En del av min vardag, frukost med kaffe, yoghurt med bär och müsli och en bok, i morse Barnet.

Vissa dagar… Vissa dagar funderar jag mycket över det jag eftersträvade, det som är och det som inte blev. Det finns en sorg som inte vill lämna mitt hjärta. Jag nådde de mål jag hade satt upp – och ändå blev det inte bra. Det försöker jag förhålla mig till och göra det bästa av, men… Vissa dagar… Vissa dagar brister jag och blir gnällig och bitter. Vägar ur det mörka är att försöka hitta nåt att se fram emot. Det finns inte så mycket. Jag har fyra aktiviteter inbokade framöver på den mer privata och positiva sidan – eller är i vart fall inte dåliga. En sak är bara för mig, en annan berör en vän, en har med mina kollegor att göra och en är ett onlinemöte. (Det sistnämnda är mest präktigt.) Annars pratar jag och Anna mest om att göra en del tillsammans, sen blir inget gjort av olika skäl. Ett är orken, ett är kanske att det kostar. Både Fästmön och jag är inne i en period just nu när vi känner oss konstant trötta. Jag hade dessutom ret i halsen igår när jag skulle sova och i morse vaknade jag med huvudvärk. Kan bara hoppas att jag inte har åkt på helvetesvirus, men kände mig idag mest bara trött, inte sjuk, bara långt ifrån utvilad.

Vissa dagar… är vardagen OK. Vissa dagar funderar jag över hur jag ska kunna göra slut på allt. Jag känner mig som en främling i alla läger, det är som om jag aldrig hittar hem, som om jag är vilse. Än så länge står jag emot och tänker att det är sjukt och bisarrt. Men som igår råkade vi se ett TV-program om en läkare som valde att ta emot dödshjälp. Då kan en inte låta bli att fundera och tänka hur en själv skulle vilja. Det är ingen lätt fråga, för livsviljan hos en människa kan vara mycket stark. Samtidigt, om en till exempel är svårt sjuk eller inte har nåt eller nån att leva för… Varför ska en då tvingas fortsätta?

Citrus på diskmaskinen

Citrus, mitt frukostsällskap på diskmaskinen, henne kan jag leva för.

∼ ♦ ∼

Jag fick i alla fall göra lite som jag är bra på under arbetsdagen och det var förstås givande.

På hemvägen hämtade jag ut medicin för mage och blod samt köpte ägg och en plastförpackad kvällsmacka. Hemma startade jag en full diskmaskin, en maskin tvätt och gav katterna mat. Jag vet inte vad jag ska skriva mer, jag orkar inte skriva mer idag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 15 september 2020: Det finns en sorg som inte vill lämna mitt hjärta

 1. Hoppas det bara är något tillfälligt som retar i halsen, och huvudet. Jag hade huvudvärk förra veckan och tänkte att nu är det min tur att bli sjuk, men tack o lov så var det nog just ”bara” huvudvärk.

  Hoppas kraft och ork snart kommer tillbaka !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det är tyvärr så att det finns alltför många energislukare i mitt liv just nu. Jag tror att det är därför jag har ont i magen, ont i huvet, ret i halsen och sover dåligt, inte nåt virus. Hoppas du också klarar dig!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.