Måndagen den 14 september 2020: Struktur skänker mig lugn, men vi kan bara göra vårt bästa när det gäller otydliga uppdrag


 Kära dagbok…

På fysiskt möte

Fler än jag får otydliga uppdrag noterade jag vid morgonens möte.

Jag är mycket nöjd med den gånga helgen som innebar en del rensning och omstrukturering av saker och ting hemma. Struktur skänker mig lugn. Därför är jag inte lugn när det gäller jobbet, där är det allt annat än struktur. Många gör det de alltid har gjort. Några har fått nya och tydliga arbetsuppgifter. Så skönt för dem. Mina tidigare givna arbetsuppgifter gör nån annan nu. I stället läggs det ena otydliga uppdraget efter det andra på mig, uppdrag som kanske inte har med kommunikation att göra. Möjligen struktur… Avdelningen har fått allt fler chefer även om man väljer att inte kalla dessa personer vare sig chefer eller ledare utan… koordinatorer. Lite lagom vagt, så där. Det vill säga, som gjort för att kunna tänja på saker och ting om det behövs.

Ett exempel på otydligt uppdrag fick jag av i dörrhålet i förra veckan. Via e-post, senare även muntligt, bad jag att uppdraget skulle läggas upp på min uppdragslista, så som den överenskomna rutinen är. Det låg inget där i morse. Vid förmiddagens möte deltog en kollega som är projektledare för det som mitt uppdrag berör. H*n hade inte heller fått nåt tydligt uppdrag – och ska åstadkomma en tidplan för projektet – till i morgon… Ja du kära dagbok, så här har vi det på jobbet. Nu har jag tagit kontakt med min kollega och vi ska träffas under morgondagen för att reda ut vad det är vi förväntas göra. Mer än vårt bästa kan vi inte göra.

Fler exempel på att jag känner att arbetet på jobbet är ostrukturerat är att en hel serie möten nu i höst ska byta inte bara dag utan vecka. Där föll den planeringen, med andra ord. Jag menar ett möte är OK att flytta på, men en hel serie… Suck… Som vanligt är det ingen annan än jag som protesterar. Min chef har till och med uttryckt att han föredrar att jobba i kaos. Själv vill jag ha ordning.

∼ ♦ ∼

Hemmafixande är skönt och skänker lugn, men när en börjar gäspa och bara vill gå och lägga sig klockan 20 är nåt inte helt bra. Ja jag skulle ju till jobbet idag och blotta tanken gjorde mig jättetrött. Förutom att jag kände mig trött kände jag mig allmänt hängig. Så hängig att jag faktiskt tog febern i morse. Jag hade… 35,8… Så nä. Det är ju lite svårt att sjukskriva sig när en inte är sjuk. Det var bara att dra på sig tröja och ryggsäck och gå iväg efter att ha väckt Gymnasisten. I morse var det ganska varmt, så det räckte med tröja. På kontoret, däremot, är det kallt. Därför har jag alltid en extra tröja med mig, för framåt lunch börjar jag ofta frysa. Det kanske är tur att jag blir lite upprörd ibland så att jag får upp värmen. Jag kanske inte bara ska se bristande struktur som nåt dåligt..?

Idag åt jag fisk, ris och grönsaker till lunch. Vet inte om jag blev varm av det, en ska i vart fall bli smart av fisk, sägs det. Det vet jag inte heller om jag blev. Men på eftermiddagen hade jag ett bra möte, med en bra och strukturerad projektledare.

Fisk ris och grönsaker

Smart ska en visst bli av fisk.

∼ ♦ ∼

I kväll när jag kom hem, efter att varken ha sett eller hört mina sambor på gatan, låg ett paket från Bokus på hallbyrån. Men jag väntade ju inget därifrån…

Min hand på ett Bokuspaket

Va? Ett paket från Bokus på hallbyrån.


Självklart slet jag upp paketet. 
Inuti låg ytterligare ett paket… från Omnible!

Bokpaket från Omnible

Ett paket till inuti, från Omnible.


Meh! Det var ju boken jag vann i fredags 
i utlottningen av ett antal romaner bland oss som skriver recensioner hos Omnible. Jag hade turen att vinna Kerstin Bergmans bok Oskuld och oleander, enligt baksidestexten en återvändardeckare! Tusen tack, Omnible!

Kerstin Bergmans bok Oskuld och oleander

Min vinst!


Sugen på att testa?
Gör så här: Registrera dig hos Omnible och börja skriva recensioner direkt. Du kan faktiskt vinna en bok – varje vecka, om du har riktig tur. Den som skriver minst en recension i veckan kan delta i utlottningen. Det finns många spännande, nya titlar som lottas ut att välja bland. 

∼ ♦ ∼

I kväll är det äntligen nåt att se på TV i realtid! Det sitter i väggarna är både underhållande och lärorikt – även om somliga kanske somnar…

Lucifer sover i soffan

Somliga somnar trots att det är bra på TV.

∼ ♦ ∼

I morrn ska jag till jobbet igen. Jag har redan ont i magen för det.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.