Barnet


Ett inlägg om en brittisk spänningsroman.Fiona Bartons bok BarnetTidigare i år kom jag över ett secondhand-exemplar 
av Fiona Bartons bok Änkan. Det blev inledningen till en ny författarbekantskap som jag har fortsatt, nu senast med boken Barnet av samma författare. Denna gång kostade jag på mig ett helt nytt pocketexemplar.

Barnet är uppföljare till Änkan och ingår i Kate Waters-serien. Men boken tar inte vid där Änkan slutar utan kan faktiskt läsas helt fristående. Det är i princip enbart vissa karaktärer som förekommer i båda böckerna.

I Barnet hittas kvarlevorna av ett spädbarn i samband med att ett hus rivs. Kvarlevorna är av äldre datum, men inte så att de är historiska/antika. Uppenbarligen är ett par, tre kvinnor intresserade av fyndet. En av dem är journalisten Kate Waters, en karaktär som även finns med i Änkan.

Författaren skildrar framför allt kvinnorna i boken med några, inte alltför många penseldrag. Ändå är det lätt för mig som läsare att se typerna framför mig. I det här fallet bland annat en åldrad mamma vars bebis stals från sjukhuset och den rätt näriga journalisten Kate Waters. Kate Waters-karaktären har en förmåga att nå fram till människor – hon är en fena på att hitta vägar in till dem. Männen i boken är ganska bleka figurer, möjligen får de lite utbrott då och då.

Det tar ganska lång tid innan den här boken blir riktigt spännande. Anledningen är att jag inte är på det klara med syftet med framför allt en av huvudkaraktärerna som kommer till tals. Det gör berättelsen ganska seg. I slutet kommer förstås förklaringen och den kunde jag inte lista ut i förväg. Det blir mycket spännande och mycket känslomässigt.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Barnet

  1. Mösstanten skriver:

    Alltid bra att få tips på spänningsromaner även om jag inte läser så många nu för tiden.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.