Söndag kväll den 23 augusti och måndagen den 24 augusti 2020: Orka ta sig upp


 Kära dagbok…

Roligare söndag än jag hade igår kan säkert de flesta ha. Jag gick och köpte mat till mina sambor och lagade den åt dem också. Jag äter inte korv med 80 procents kötthalt, men samborna åt upp det jag hade tillagat så det måste ha varit ätbart trots att jag svor över ugnen som är seeeg som kooola ibland.

Scan Deli grillkorv

Fin söndagsmiddag lagade jag till samborna.

 

Recensionsex Kajakbyggerskan i knäet o en penna

Litterär spis igår.

För egen del blev det litterär spis. Det händer inte så ofta att jag sveps in totalt i en bok, särskilt inte en bok jag har fått för recension. Men den här gången blev jag fast redan efter några sidor. Huvudpersonen går igenom en livskris och jag slukar de tips och verktyg hon tar till för att komma ur krisen. Sen deppar jag ihop och sörjer att jag inte är bra på nåt som har med mina händer att göra. I boken är det främst snickeri det handlar om. Min morfar var snickare, min mamma var duktig på att sy, sticka och virka. Jag har inte ärvt några av dessa gener alls. Kort sagt: jag är inte bra på nånting som kräver arbete med händerna. I somras fick till exempel Anna granska och bättra på all min slipning och målning av fönstren i Slottet. Jag kände mig igen som den där odugliga eleven på slöjdlektionerna.

Citrus i min fotpall

Citrus ville inte upp utan ner – i min fotpall.

Men Mia, hon i boken, hon har både en nära vän och en syster, tror det finns en gammal mamma också. Dessutom tvingar hon sig till att ta nya kontakter, hon vågar be om hjälp och hon gör sig också behövd. Den som vore på det viset, ändå… Själv har jag inga nära vänner här i Uppsala, jag har aldrig haft nån syster och min mamma är död. Det är ändå grunden till väldigt mycket trygghet… Nåja, jag läser vidare och hoppas att det finns en möjlighet även för mig att ta mig upp.

Citrus ville inte ta sig upp utan ner i min fotpall. Hon var så söt när hon satt där och plirade, men varje gång jag skulle fota henne rörde hon på sig. Bilderna blev både dåliga och intetsägande. Inte ens fota kan jag.

∼ ♦ ∼

Lucifer tvättar öronen

Orka! Lucifer tar sig för sin panna.

I morse var det kyligare och jag fick ta tröja för första gången. Jag väckte Gymnasisten innan jag gick och sa att han nog fick ta tröja han också. Appen hade indikerat nåt om regn, men jag klarade mig.

På jobbet fick jag äntligen prata med några människor. Dels goda medarbetare som jag inte har sett mer än i cyberspace på flera månader, dels nya medarbetare som jag hade introduktion för. Mitt emellan hade jag ett lunchmöte med en kollega från en annan avdelning. Jag fick höra goda ord om mig och det blev jag förstås glad för. Varför kan jag inte bara nöja mig med det? Varför har jag hela livet längtat efter goda ord från dem som har stått mig närmast? (<== retoriska frågor). Jag orkar snart inte med mig själv alls. Till och med Lucifer tar sig för sin panna angående mitt sätt att vara.

Det är väl så att jag tänker för mycket och det sätter sig på kroppen. Igår mådde jag illa, idag har jag ont i rygg och nacke och mage. Så här blir det jämt. Jag åt i alla fall lunch idag, det var ju en arbetslunch, så det hade sett konstigt ut om jag inte åt. Dessutom hade det gått mer än ett dygn sen jag åt senast. Ibland vill inte kropp och hjärna samarbeta.

Pastalunch med P

Pastalunch med P.

∼ ♦ ∼

Det är kväll och jag är trött. Jag är så trött att jag mår illa. Igen. Jag hämtade ut en burk medicin på vägen hem, en medicin som var slut på apoteken för nån månad sen. Den lilla avstickaren var precis vad jag orkade med. Jag vet inte hur jag ska orka ta mig upp i morgon bitti. Kanske Mia hade haft nåt tips om hon fanns på riktigt..?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndag kväll den 23 augusti och måndagen den 24 augusti 2020: Orka ta sig upp

 1. Louise Baumgärtner skriver:

  KRAM❤️

  Gilla

 2. Det låter ju inte bra att du har ont och dessutom mår illa 😦 Jag beklagade mig för mig själv igår för då högg det till i ryggen, både när jag skulle sitta och försöka ligga. Men, tack och lov hade det släppt helt idag igen, nått måste ha legat fel. Så, jag skall inte klaga när det försvann så fort..

  Jag är inte heller praktisk lagd, det kanske också beror på att man inte har nått intresse, för mammas matlagning, bakning, stickande osv. det har jag inte ärvt 🙂 pappa var allkonstnär och uppfann mycket i sitt jobb, inte ärvt nått av det heller 🙂

  Vi får göra så gott vi kan 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det händer så mycket obra just nu att det sätter sig på kroppen. Ryggen är OK, men jag har jätteont i nacken i stället. Illamåendet kommer och går, magen är bättre. Jag försöker hålla igen på det jag äter och äta bättre och det gillar magen, tror jag bestämt.

   Ja du, vi får göra så gott vi kan. Min pappa var inte särskilt händig, så jag har väl ärvt hans gener. Men pappa var en så mycket bättre människa än jag och allt har jag visst inte ärvt. 😉

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.