Näst sista sommarsemesterdagen 2020: Skriva och städa, i morrn är det fräääda´…


 Kära dagbok…

Kvällspromenad i Svartbäcken

Gymnasisten och jag tog en kvällspromenad genom Svartbäcken igår i duggregnet. I kväll ska jag gå igen!

I natt hade jag lite svårare att sova. Oron mal, ångesten tuggar sönder sömnen. Gulliga vännen FEM har hört av sig via sms och sånt lugnar mig. Men jag har ännu semester också, som tur är. Fästmön, däremot, jobbar sin andra dag idag. Hon började med två kvällspass. Hur det blir i morgon, när hon börjar klockan 7.15, kan jag inte ens föreställa mig. Ja… jag bävar för måndagen för min intention är att vara på jobbet då. Sen blir det nog varvat arbete på distans och på jobbet i höst, vilket jag och min chef diskuterade igår per telefon. 

Jag har sakta påbörjat mitt nya liv som innebär att jag rör mer på mig och äter mindre. Att åka hiss i hemmahuset är förbjudet för mig – om jag inte har massor av tung packning eller matkassar. Igår kväll gick Gymnasisten och jag i duggregnet genom Svartbäcken för att möta Anna när hon hade slutat jobba. Vanan med kvällspromenader föll inte i glömska direkt trots att vi är i Uppsala och att det inte finns nån härlig sjö här.

∼ ♦ ∼

Muminmugg på boken Söndagsvägen

Torsdagsstart. Nu har jag läst mer än halva boken Söndagsvägen.

En annan vana är att läsa och dricka kaffe på sängen varje ledig dag som det är möjligt. Så blev det även denna dag. Men först hade jag varit uppe och torkat kattspya och tömt kattpottor. Och ja. Boken är fortfarande bra och nu har jag läst mer än hälften.

Idag har inte varit lika varmt som igår, men ändå är det varmt. Jag tog reda på gårdagens tvätt och la in sånt som inte ska strykas. Efter frukosten startade jag diskmaskinen. Det luktar aldrig nyponros när en har ostassietter i den. (Anna och jag åt ost senare den kvällen vi kom hem .)

Vidare har jag skrivit tre inlägg idag för publicering lite spritt. Och så har jag dammat och dammsugit. Svetten fullkomligt rann om mig, så det fick bli en dusch på eftermiddagen.

Citrus i badrummet

Häftplåstret Citrus var med i badrummet också.

Gymnasisten städade Pojkrummet och efter det tog han en promme för att inhandla glass och dricka. Det innebär att jag kanske får gå ensam och möta Anna i kväll. Men det gör inget. Jag tycker att det är bra både att han städar sitt rum och går ut.

E dammsuger Pojkrummet

Dammsugning av Pojkrummet pågår.

∼ ♦ ∼

Med en mamma som jobbar får Gymnasisten ibland nöja sig med min matlagning. I afton serverade jag korv (kycklingkorv till mig) och klyftpotatis. Vi blev mätta. Och nu ska jag ta kvällskaffe och till det Antiktidningen nr 9/2020 som kom när vi var bortresta. I morrn har det önskats grekisk middag på lokal, så det får vi försöka ordna.

∼ ♦ ∼

Igår såg Anna och jag sista delen av FearlessDet var riktigt spännande! I kväll ska vi se Efterlysta för mord. Och försöka bortse från den irriterande hälsningen från Com Hem i bildens överkant.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Näst sista sommarsemesterdagen 2020: Skriva och städa, i morrn är det fräääda´…

 1. Kvällspromenader är sköna, det brukar det ofta bli på semestern:)

  Det har varit konstigt nog kvavt här idag också, trots att vi fick ett åskväder här igår, i morgon skall det bli varmare igen. Jag slog till med en semesterdag i morgon 🙂

  Den där rullningen på tv har jag på min sovrumstv.. den är för gammal för att lägga sig mot det digitala.. vardagsrumtv är OK. Får ta ett beslut om jag skall köpa mig en ny lilling till sovrummet eller klara mig med dator/play..

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tyvärr är det inte lika fridfullt här i Uppsala som i Motala, men jag ska försöka våga mig ut om en stund och möta Anna. Det är svalare idag här, men kändes precis som hos dig, kvavt.

   Men rullningen borde vi kunna få bort genom att ställa om TV:n, bara det att vi inte lyckas. TV:n ska inte vara för gammal. Vi har en TV i sovrummet, men den har vi aldrig använt. Vi kör på Annas i vardagsrummet och den är inte jättegammal, som sagt.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.