Mitt bokår 2020: Juli igen med härligt bokbord


Ett inlägg om böckerna jag läste under årets andra sommarmånad.


 

Årets andra sommarmånad är nu förbi. Det är skönt att ha tid att kunna läsa mer än vanligt. Eller alltså ägna mer tid åt väsentligheter (läsa böcker) än åt dumheter (på jobbet och i privatlivet). Det blev ju inte så många fysiska resor den här sommarmånaden heller. Att resa i litteraturen är en underbar möjlighet.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Juli månads böcker 2020:

Sofie Sarenbrants bok MytomanenUnni Lindells bok Drönaren

S K Tremaynes bok IstvillingarKarl Ove Knausgårds bok Min kamp 6

Jonas Bonniers bok KnutbyPernilla Ericsons bok Spåren vi lämnar efter oss

Sally Hepworths bok The Mother-in-LawCilla och Rolf Börjlinds bok Fruset guld

 

Påbörjad i juli:

Sally Rooneys bok Normala människor

 

Juli inledde jag med en kriminalroman (Mytomanen). Det blev ytterligare fem böcker ur genren kriminal-/spänningsroman under månaden (Drönaren, Istvillingar, Spåren vi lämnar efter oss, The Mother-in-Law, Fruset guld). Jag tog tag i en autofiktiv tegelsten som stått oläst sen jag fick den julen 2016 (Min kamp 6) och jag läste ytterligare en bok som kan anses vara autofiktiv (Knutby) – eller kanske en så kallad nyckelroman, som Fästmön och jag nyss har lärt oss vad det är.

Fem böcker jag läste ingår i serier (Mytomanen, Drönaren, Min kamp 6, Spåren vi lämnar efter oss, Fruset guld). En bok läste jag på engelska (The Mother-in-Law).

Jag läste fyra böcker (Mytomanen, Knutby, Spåren vi lämnar efter oss, Fruset guld) av svenska författare (Sofie Sarenbrant, Jonas Bonnier, Pernilla Ericson, Cilla och Rolf Börjlind). Två böcker (Drönaren, Min kamp 6) hade skrivits av norska författare (Unni Lindell, Karl Ove Knausgård) och en bok (Istvillingar) av en brittisk författare (S K Tremayne). Jag läste en bok (The Mother-in-Law) av en australiensisk författare (Sally Hepworth). Det blev tre nya författarbekantskaper (S K Tremayne, Jonas Bonnier, Pernilla Ericson).

Av månadens lästa böcker hade jag köpt en ny inbunden (Drönaren). Tre böcker köpte jag nya i pocket (Knutby, Spåren vi lämnar efter oss, The Mother-in-Law). Jag fick två böcker (Mytomanen, Min kamp 6). En bok köpte jag second hand i pocket (Istvillingar). En bok lånade jag (Fruset guld).

Sammanlagt läste jag åtta böcker i juli. Av dessa fick fem högsta omdöme (Mytomanen, Drönaren, Min kamp 6, Knutby, The Mother-in-Law). Två böcker fick högt omdöme (Spåren vi lämnar efter oss, Fruset guld). En bok fick medelomdöme (Istvillingar).

Även juli månad omfattade i mitt tycke bra lästa böcker. Månadens bästa bok, enligt mitt tycke är 

The Mother-in-Law av Sally Hepworth

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mitt bokår 2020: Juli igen med härligt bokbord

 1. Mösstanten skriver:

  Inte illa! Jag är intresserad av både Knausgårds bakochfram den oranga. Men jag har förstås fyra Knausgårdare att läsa innan jag kommer till sexan …

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag gillar hans böcker, men har läst dem med lite mellanrum, ibland flera år. Det tror jag är bra. Funkade för mig i slla fall.
   Din kommentar fastnade i skräpfiltret av nån anledning, sorry. Vissa ok kommentarer fastnar där medan annat som tyvärr är skräp når fram. 😡

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.