Fredag kväll den 31 juli och den första dagen i augusti 2020: Firande i dagarna två


 Kära dagbok…

Gårdagskvällen började fint. Vi var ett sällskap om sju personer som skulle äta tillsammans på Pinchos för att fira vår 18-åring. Det var inte det första önskmålet på restauranglistan, men det som det fick bli. I dessa tider var det svårt att få bord för många och dessutom intill varandra, men vi fick sitta fyra + tre vid två bord en bit ifrån. Jag hade Biografmaskinisten mitt emot mig och det var trevligt att få en pratstund – det har mest blivit sms under våren. Nu är han igång och jobbar igen, vilket förstås är kanonbra.

Biografmaskinisten mitt emot mig på Pinchos

Mittemot igår.

Mat och dryck kom snabbt in efter att vi var och en hade beställt via appen. Dessvärre har jag fått lida lite för maten idag. Magen tyckte inte den var helt OK.

Beställning på g på Pinchos

Beställningen är gjord och mat och dryck är på gång på Pinchos.


Jag åt tre smårätter, varav två var nåt med kyckling
och en med räkor samt en portion pommes och quesadilla med ost och guacamole. Ganska gott alltihop, men förvånansvärt smaklöst, faktiskt. Det som däremot inte var smaklöst var GT:n med gurka och peppar jag tog efter maten. Annorlunda…

GT med gurka och svartpeppar

Annorlunda GT med gurka och peppar.


Efter att ha gjort en kortfilm tillsammans gick vi åt skilda håll.
Det kunde ha blivit en fin kväll om inte det kom ett surt eftermäle. Uppenbarligen tror nån att den vet ”allt”. Kanske tyckte personen att den rentav att den gjorde nån/några en tjänst när den skrev oförskämda kommentarer till födelsedagsbilder i sociala medier. Faktum är att det skapade både ilska och ledsenhet och en massa misstänksamhet, förstås. Det är inte OK alls och det är såna här elakingar som får en att fundera varför en finns i sociala medier.

Vi fäller omdömen om andra lite till mans – ingen är syndfri i det fallet. Visst har en rätt att tycka saker och att yttra sig, men en behöver inte alltid framföra sina åsikter om människor så att vem som helst kan läsa. Det har jag själv fått höra och faktiskt lärt mig av. Detta igår drabbade dessutom samtliga, både dem som nämndes och dem som inte nämndes.

Boken Ibland är jag arg av Calle Stenbäck

Ibland är jag arg. Det blev jag igår kväll.

Fredagskvällen slutade inte alls som det var tänkt, så vi fick försöka ta igen det på bästa sätt på lördagen i Slottsträdgården.

∼ ♦ ∼

Lördagen blev varm och skön. Clark Kenttog oss till Slottet och vi tillbringade hela eftermiddagen och en bit in på kvällen i Slottsträdgården. Gymnasistens mormor, tillika Slottsfrun, och Slottsherrn ville också fira den myndige. Fästmöns hallontårta från igår räckte finfint.

När Slottsherrskapet åkt hem hade jag en dejt med dammsugaren gräsklipparen. Jag är ju mannen i huset eftersom jag kör bilen. Jag tyckte att gräset hade blivit lite för långt. Men det var så varmt att kantklippte gjorde jag inte. Anna fixade mat – hon är ju kvinnan i huset. Det blev gott grillat till kvällen, hamburgare för den som så önskade och halloumiburgare till mig. Potatisen var vår egen och specialgjord med rosmarin från vår örtagård. Allting var mycket gott, så gott att magen gjorde sortin lite hastig.

∼ ♦ ∼

Nu är vi hemma på Main Street och familjen Katt har fått mat och vi har fått kvällskaffe. Månntro jag orkar klämma ner en liten, liten pralin..?

Karameller i vackra foliepapper

Orkar jag, tro?

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min sjuke lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Fredag kväll den 31 juli och den första dagen i augusti 2020: Firande i dagarna två

 1. Fint att fira 18-åring, grattis till honom. Men nej, absolut INTE OKEJ med elakheter, någonstans. Och jag är glad att du finns på sociala medier, din blogg är en av de få som ger mig något – i hjärtat. Stor Kram!!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nu har min sambo bara vuxna barn. 😁
   Nej det är inte ok eftersom så många drabbas, blir ledsna, arga, misstänkliggörs etc. Det är inte alla som uppskattar min närvaro i sociala medier, men jag vill gärna finnas där. Att fota och skriva ger mig MYCKET som t ex dina fina ord nu – inte bara negativa ting.
   Kram!

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.