Ett nytt, rött vin: Teroldego d’Isera 2018


Ett inlägg om nytt rött vin som vi plötsligt hade två flaskor av i vinskåpet.


 

Teroldego d'Isera Cantina d'Isera 2018

Tisdagskvällens vin.

I helgen åkte vi till ett annat Systembolag för diverse inköp. Några flaskor rödvin följde med hem. En av flaskorna var en nyhet. Men… lustigt nog hade jag redan köpt en flaska Teroldega d’Isera 2018. Det går ju inte att ha två likadana flaskor i vinskåpet, så till tisdagsmiddagen, kyckling med ugnsbakade grönsaker och rotfrukter samt Fästmöns fetaost- och paprikaröra, öppnade jag en av flaskorna.

Det här ekologiska vinet är gjort på druvan teroldego rotaliano. Det är en druva jag inte känner till så mycket, bara att den odlas i Trentino. Vidare sägs den påminna om zinfandel.

 

Vinets alkoholhalt ligger på 12,5 procent och sockerhalten under tre gram per liter. Priset är endast 99 kronor.

Systembolaget rekommenderar vinet till lamm- eller nötkött, men jag tyckte att det gick väldigt bra ihop med maten vi åt. Kanske för att det ugnsbakade hade fått lite rosmarin på sig..?

Så här står det att läsa på Systembolagets webbplats om vinets smak och doft:

”Fruktig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av körsbär, färska örter, skogshallon och kanel. […] Fruktig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av skogshallon, salvia, choklad, mörka körsbär och kanel.

Jag anade lite choklad och bär i doften. Smaken var något kryddig, men röda bär var tydliga. Vinet är medelfylligt och det hade en förvånansvärt lång eftersmak.

Det här är helt klart ett prisvärt vin som jag köper igen. Vilken tur att det finns en flaska till i vinskåpet!

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.