Nionde semesterdagen 2020: Fönster, fönster, fönster – och en bra fotkräm


 Kära dagbok…

För mig började den nionde semesterdagen vid sjutiden för då vaknade jag. Men Fästmön hade varit vaken en lång stund innan dess och gick iväg tidigt för att handla frukost och lunch till oss. Jag fick börja min dag ensam i sovrummet med läsning och kaffe på sängen. Nu är jag snart halvvägs i svärmorsboken. Den går snabbt att läsa trots att jag läser på engelska och boken är bra. Sånt underlättar ju.

Bokuppslag och kaffe på sängen English Bookshopbokmärke

Boken går snabbt att läsa och är bra.

∼ ♦ ∼

Idag stack vi iväg lite tidigare till SlottetVi hade tre fönster att måla, fyra fönster att slipa och sju fönster att grundmåla. Slottsfrun målade också idag, så det gick snabbt. Eftersom det är ett dygns torktid på grundfärgen kunde vi inte måla mer idag utan vi får spara målning av de sju fönstren till i morrn. Planen då är också att hjälpa Slottsfrun att åka med skräp från Slottet till närmaste återvinningscentral. Tunga grejor kräver fler armar än två.

Lunchen bestod av kallskuret som Anna hade köpt på morgonen och till eftermiddagsfikat fick jag äta den sista biten hallontårta från igår. Mums! Det var lite kyligare vind idag, så vi åt och fikade på verandan.

Gröna tomater

Se! Klasar av tomater!!!

Anna och jag tog med potatis hem och jag vattnade mina tomatplantor. Jag kunde konstatera att där händer saker…

Vi återvände hem framåt eftermiddagen. En hög med kattspyor var det första såg hemma, sen hittade jag en hög till. Bara att kavla upp ärmarna och torka. Typiskt nog hade en spya landat på mattan i kattoan – Anna tvättade ju i tvättstugan häromdan. Men jag försökte skrubba rent mattan så gott det gick. Vi hade gett katterna lite torrfoder innan vi åkte hemifrån och de är helt galna i det – i vanliga fall får de endast våtmat. Gissningsvis var det en av dem som åt lite för snabbt och glupskt.

I kväll grillar vi bara ett par korvar i ugnen. Anna skulle vila en stund, men jag undrar hur det blev med det, för en granne satte igång med att slipa. Hoppas grannen slutar till klockan 21 för då är det Morden i Helsingör följt av Efterlysta för mord en timme senare på TV.

Datorn har betett sig lite underligt och jag misstänker att den är på väg att lägga av. Därför fick jag ägna en del av min datortid idag åt att säkerhetskopiera filer.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis vill jag tipsa om en fin fotkräm som jag har hittat tack vare Anna. Det är Svenska krämfabrikens fotkräm Pedicare som jag smörjer fötterna med kanske inte varje kväll, men rätt ofta. Rekommenderas! Krämen doftar gott och är bra och dessutom stavas fotkräm på svenska – bara det, liksom! Fast webbplatsen är visst på engelska…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nionde semesterdagen 2020: Fönster, fönster, fönster – och en bra fotkräm

 1. Kul att måla fönster, mindre kul med kattspyor…och så fina muggen som ofta är med på bild:)Kram!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja hum, kul att måla fönster, vet jag inte direkt… Det ska skrapas och slipas och grundmålas och målas… det tar sån tid. Men när det är färdigt hoppas jag att alla blir nöjda. För mig är det roligt att lära mig nåt nytt, jag har aldrig slipat med maskin tidigare och jag har aldrig fixat fönster.

   Kattspyor klarar en sig utan,helt klart…
   Kram!

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.