Åttonde semesterdagen 2020: Engelsk start, italienskt avslut och ganska slipat däremellan


 Kära dagbok…

Idag var det bestämt att vi skulle till Slottet för att börja med fönstren. Fästmön hade emellertid en dejt med en man först vid lunchtid, så vi kunde börja min åttonde semesterdag ganska lugnt. Det är mycket som händer just nu, men allt berör ju inte mig. Vi vaknade förstås supertidigt bara för att vi hade möjlighet till sovmorgon. Det blev läsning och kaffe på sängen och sen snodde Anna ihop var sin English cooked breakfast. Det blev en riktigt bra grund för det kommande arbetet.

För övrigt är boken jag läser just nu mycket speciell. Jag trodde att den skulle handla om en hemsk svärmor, men nu har jag läst ungefär en tredjedel och mina sympatier ligger inte hos svärdottern som är ett av berättarjagen, utan snarare hos svärmodern. Det blir intressant att se om det svänger.


Vi anlände till Slottet nånstans runt tolvtiden. Slottsfrun
satt och åt lunch, men efter en pratstund tog Anna och jag itu med fönstrens utsidor. Uppdelningen blev att Slottsfrun slipar och laserar insidorna, medan vi skrapar, slipar, grundmålar och målar utsidorna. Den som vill se Anna slipa kan kolla min lilla film på Instagram. Själv hade jag aldrig slipat med maskin tidigare, så det var spännande att få prova på idag. Vi skrapade och slipade, tejpade, sopade och grundmålade. Vi hann grundmåla tre fönster och slipa ytterligare tre. I morrn blir det grundmålning av dessa tre samt slipning och grundmålning av de fyra sista fönstren och målning av dagens tre. Grundfärgen hade en torktid på ett dygn, så vi räknar inte med att bli klara i morgon. Men jäklar vilka hejare vi blev på att haka på fönster! Nån lunch hade vi inte tänkt på. Slottsfrun, däremot, hade fixat en Margareta-tårta i efterskott (både hon och Anna heter ju det). Nyplockade hallon låg ovanpå… Mums!


Det var ganska kyligt idag,
så vid 16-tiden åkte vi hem och jag värmde mig med en dusch samtidigt som jag spolade av mig allt slipdamm. Anna utfordrade familjen Katt, men ingen middag var planerad för oss människor. Jag föreslog pizza hos Alex och så blev det. Vi fick gott vitlöksbröd av Giovanni och var sin kaffe och dessert efter maten, men själva maten, pizzan, glömde jag att fota! Det är visst annat än desserter som är ”mycket mera bra”, fotografer, till exempel. Men gott var det och mätta blev vi.

∼ ♦ ∼

Hemma blev det lite mer kaffe och jag har skrivit lite i boken om Slottet samt här på bloggen i väntan på Fearless. Det finns nog de som tror att jag skriver ”allt” här, men det gör jag inte. Att vi har bokat en hotellvistelse i slutet på semestern, förutsatt att bilverkstan lagar bilen som utlovat, har jag till exempel inte skrivit om. Det handlar om att vi blir jättebesvikna om vi inte kan åka, för det är verkligen sista chansen. Ja, jag har ledigt en vecka mer än Anna, men hon har lyckats få igenom en extra semesterdag så att den tillsammans med schemalagda lediga dar kan ägnas åt en tripp neråt landet. Hoppas vi, som sagt. Jag vill klappa på mammas och pappas sten, för två årsdagar passeras i juli: mammas födelsedag och pappas dödsdag. Det är ledsamt att inte kunna sätta blommor till dem, men jag satsar på att kunna göra det i augusti. Till dess får ängeln hålla vakt vid graven-

Ängeln vid graven

Ängeln håller vakt vid graven tills jag kan sätta blommor där i augusti, hoppas jag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Åttonde semesterdagen 2020: Engelsk start, italienskt avslut och ganska slipat däremellan

  1. Ni har varit både internationella och händiga ser jag 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.