Mitt bokår 2020: Juni är slut, boksommaren bara påbörjad


Ett inlägg om böckerna jag läste under årets första sommarmånad.


 

Årets första sommarmånad har redan passerat, men såväl sommaren som boksommaren har bara börjat. Semestern ligger ännu en bit (knappt två veckor) in i framtiden. Med fortsatt tufft läge i världen kring pandemier etc och med en bil som väntar på reservdelar, håller jag mig mest hemmavid förutom en del småturer till fots när jag är ledig. Läsa böcker kan ingen pandemi hindra mig ifrån att göra (om jag inte blir väldigt sjuk, förstås). Det kan nog till och med blir fler böcker lästa den här sommaren eftersom vi inte just kan resa nånstans. Och… som sagt… boksommaren är bara i starten…

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Juni månads böcker 2020:

Sarah Perrys bok Ormen i EssexChristian Unges bok Går genom vatten går genom eld

Elin Olofssons bok HerraväldeThomas Bodströms och Lana Brunells bok Ditt hjärta är mitt

Joakim Zanders bok SimmarenCamilla Läckbergs bok Vingar av silver

Kristin Emilssons bok Fröken Liljekonvalj


Påbörjad i juni blev sommarpresenten från min arbetsgivare:

Sofie Sarenbrants bok Mytomanen


Sommaren inledde jag faktiskt inte med nån kriminalroman. 
I stället blev det en historisk roman (Ormen i Essex). Det blev ytterligare en bok ur den genren (Herravälde) i juni. Månadens första lästa bok innebar en ny författarbekantskap (Sarah Perry). Jag gjorde även fyra nya svenska författarbekantskaper (Christian Unge, Lana Brunell, Joakim Zander, Kristin Emilsson).

I juni månad läste jag fyra deckare/kriminalromaner/spänningsromaner (Går genom vatten, går genom eld, Ditt hjärta är mitt, Simmaren, Vingar av silver). En av böckerna är även en relationsroman (Vingar av silver). Ytterligare en bok (Fröken Liljekonvalj) kan klassas som både spänningsroman och relationsroman eller feelgoodroman. Fyra stycken av böckerna jag läste ingår i serier (Går genom vatten, går genom eld, Ditt hjärta är mitt, Simmaren, Vingar av silver).

Jag läste en bok (Ormen i Essex) av en brittisk författare (Sarah Perry) och sex böcker (Går genom vatten går genom eld, Herravälde, Ditt hjärta är mitt, Simmaren, Vingar av silver, Fröken Liljekonvalj) av svenska författare (Christian Unge, Elin Olofsson, Lana Brunell, Thomas Bodström, Joakim Zander, Camilla Läckberg, Kristin Emilsson).

Av juni månads lästa böcker köpte jag tre stycken (Ormen i Essex, Herravälde, Fröken Liljekonvalj), varav en ny och inbunden (Ormen i Essex) och två stycken nya pocketböcker (Herravälde, Fröken Liljekonvalj). Jag lånade en bok (Går genom vatten går genom eld). Jag fick ett recensionsexemplar (Ditt hjärta är mitt), jag vann en bok (Vingar av silver) och jag läste den sista av böckerna jag fick till födelsedagen i april (Simmaren). Tack till DIBB Förlag, vännen Uppsala-Ewa och vännen FEM!

Sammanlagt läste jag sju böcker. Av dessa fick fyra högsta omdöme (Herravälde, Ditt hjärta är mitt, Vingar av silver, Fröken Liljekonvalj), medan två böcker fick högt omdöme (Går genom vatten, går genom eld, Simmaren). En bok fick medelomdöme (Ormen i Essex).

Även juni månad omfattade i mitt tycke bra lästa böcker. Månadens bästa bok, enligt mitt tycke är 

Ditt hjärta är mitt av Lana Brunell och Thomas Bodström

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Mitt bokår 2020: Juni är slut, boksommaren bara påbörjad

 1. Malin Tarvainen skriver:

  Men va kul! Längesedan jag lyssnade på någon bok nu men är sugen på fortsättningen om Faye då jag älskade den första boken. Måste lyssnas på snart som möjligt!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag lyssnar ALDRIG på böcker, tycker att det förstör min läsupplevelse, så jag vet inte hur det är som ljudbok. MEN… som vanlig bok är den perfekt sommarläsning! Gillar att den handlar om kvinnor som tar för sig.:P

   Gilla

 2. annettejuhlin skriver:

  Unges bok, Om jag har en dålig dag kanske någon dör, var väldigt intressant och väldigt skrämmande. Där har vi en läkare med självdistans. Kan rekommendera den boken. Jag har inte läst någon av hans spänningsromaner, men vill göra det. En bra läsmånad för dig tycker jag, jag har läst några och gillat dem. Ormen i Essex tyckte jag väldigt mycket om, efter en ganska svår start på ungefär halva boken då jag inte riktigt fick ihop trådarna 😉 men sedan så! Herravälde också otroligt bra. Jag var inte så förtjust i Läckbergs roman dock. Gillade inte metoderna som hennes huvudkaraktär använder sig av. Juni har redan passerat, och jag börjar undra om jag skall få litet panik nu..? Juni bara försvann.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ska definitivt kolla in mer Unge, han verkar klok och kan dessutom skriva spännande romaner, Ormen… tyckte jag var skitseg, den passade mig inte alls. Läckbergs bok gillade jag, hon skriver tekniskt sett utomordentligt, sen är resten rätt ytligt, men ändå roande. Jag gillar kvinnor som inte bangar för att ta tag i saker – och manspersoner…

   Nu är det juli. Ny månad, nya möjligheter, Annette! 😛

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.