Tisdag kväll den 26 maj och onsdagen den 27 maj 2020: Redan nerförsbacke till helgen


 Kära dagbok…

Lucifers huvud och ätpinnar på köksbordet

Ska vi äta thai-mat?

Det blev en varm och härlig dag igår – och jag tillbringade största delen av den inomhus. Visst hade jag kunnat ta en kvällspromenad efter jobb och middag, men det är inte roligt att promenera ensam. Till middagen var jag utan mänskligt sällskap. I stället hade jag fyrbent, pälskligt sällskap i form av Lucifer. Jag lägger upp många bilder på Instagram, men jag lägger upp fler bilder här på bloggen. Bilderna här intill respektive nedan la jag emellertid ut på Insta igår kväll. Han är för söt, katten! Och glupsk. Jag hade nämligen serverat hela familjen Katt nötbitar i sås till middag i deras skålar. Alla tre åt med god aptit. Men Lucifer insåg att det kanske fanns mer ätbart att hämta vid köksbordet. Nu tror jag inte att thaimat i form av kycklingwok med nudlar och sweet chili-sås är så bra för en katt, så han fick inte smaka. Som du förstår var det svårt att låta bli, Lucifer är bara för gullig ibland. Och väldigt enträgen.

Bok och kycklingwok

Min middag igår. Lucifers fanns i hans matskål på hans matplats.


Det var inte ett skit att se på TV igår
förutom del två av Den gula hästen. Det programmet spelade jag in eftersom Fästmön jobbade. I stället satt jag och läste och brottades med ett svårt sudoku. Till sist lyckades jag lösa det senare. Jag skrapade också sista födelsedagslotten eftersom det var precis en månad sen jag fyllde år. Tyvärr blev det ingen vinst, så nitlotten och det blå kuvertet förpassades till sophinken.

∼ ♦ ∼

Lucifer på klätterställningen på balkongen

Lucifer fick flytta på sig när vi skulle putsa. Det tyckte han sisådär om.

Igår fick jag veta att det kommer hantverkare hit på torsdag morgon. Typat nog hade jag bokat in ett Zoom-möte med min chef då, men jag har försökt kontakta honom för att styra om mötet. Dessvärre har jag inte lyckats få kontakt med honom eftersom han har varit ledig idag för att göra en bilresa neråt landet. För Annas och min del innebär hantverksbesöket att vi måste flytta om möbler på balkongen samt putsa glas och fönster där. Jag laddade våra fönsterputsare under dan. Lustigt nog fick vi våra fönsterputsare, som naturligtvis inte är mänskliga, nåt år innan vi flyttade ihop. Anna fick sin i present, jag i premie för att jag deltagit i ett antal kundundersökningar. Jag har väl provat min ett par gånger och den är faktiskt rätt bra.


Vi delade upp arbetet så att jag tog utsidan av glaset
på balkongen och Anna insidan. Anna assisterade mig med handräckning av utrustning eftersom jag fick klättra för öppen ridå, så att säga. Vi bor på fjärde våningen… Det både åskade och regnade på eftermiddagen. Håll nu en tumme för att det inte regnar för mycket i kväll så att vårt arbete blir ogjort, men det ser ut att ha klarnat.

∼ ♦ ∼

Om arbetsdagen idag finns inte så mycket att säga. Jag hade ett möte på förmiddagen och övriga tiden av dan grejade jag med högt och lågt, mest med texter där det är synnerligen viktigt att var tydlig. Det är svårt att precisera exakt vad. Men vissa utmaningar är lite roligare än andra.

∼ ♦ ∼

I kväll åt vi kolgrillad kyckling, tzatziki och sallad till middag. TV visar ett avsnitt av Rebecka Martinsson. Nerförsbacken till helgen är ett faktum. Tjolahopp!

Kolgrillad kyckling sallad tzatziki

Onsdagsmiddag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.