Måndag kväll den 25 maj och tisdagen den 26 maj 2020: Svänga ihop lite mat och sånt


 Kära dagbok…

Igår förvånade jag ”alla” eftersom jag lagade maten till vår middag. Jag svängde ihop en fransk löksoppa samt vitlöksbröd. Och ja, jag erkänner. Jag hade hjälp av såväl Blå Band (soppan) som City Gross (brödet). Soppan var berest. Den var visserligen inte från Frankrike trots sitt namn, men från Motala. En påse pulver skulle röras ut i en liter vatten, kokas upp samt sjuda i tio minuter. Jag klarade det! Brödet värmde jag i ugnen, men för säkerhets skull konsulterade jag Fästmön om värmningen. Det hela gick att äta. Det var inte det godaste jag har ätit nånsin, men jag blev mätt.


Resten av kvällen tillbringade vi i fåtöljerna.
TV:n stod på, men det var väl inget vi direkt glodde på. Anna datoriserade och jag läste, med avbrott för kvällskaffe och kexchoklad. Tanken var att ta en promenad efter maten, men så startade vi diskmaskinen och tvingades hålla andan de timmar den diskade eftersom den inte ville samarbeta sist. Denna gång fungerade den som den skulle och vi kunde andas igen. Kvällspromenad blev det emellertid ingen och inte heller fick vi plats på balkongen:

 Lucifer tar upp större delen av balkongsoffan

Det blev varken kvällspromenad eller kvällssittning på balkongen – soffan var upptagen av herr Katt.

∼ ♦ ∼

Citrus på köksbänken

Jag vill OSSÅ sitta i köksfönstret, men INTE när mamma (Mini) sitter där.

I morse vaknade strax efter klockan sex utan ackompanjemang av familjen Katt. Men det var bra att jag slog upp ögonen tidigt, för jag skulle tvätta håret och då tar morgonbestyren lite längre tid. Kattjejerna ville sitta i köksfönstret båda två medan jag åt frukost, men hur jag än försökte fixa det för dem ville de inte sitta där samtidigt. De har verkligen egna personligheter, våra katter. 

Min arbetsdag startade med att jag skrev en text, gjorde några uppdateringar samt en textgranskning. På förmiddagen deltog jag som kommunikatör i en annan enhets enhetsmöte via Zoom. Sånt tar alltid tid, men är mycket lärorikt – plus att en får träffa kollegor som inte jobbar i ens egen, rätt gubbiga enhet. (Ursäkta, men det är sant. Majoriteten är gubbar. Vi är bara tre kvinnor i enheten.) Idag var det avtackning för en av de snälla gubbarna i min enhet, men jag kände mig för stressad för att delta. Jag vinkade åt honom vid ett möte igår i stället samt skrev ett mejl till honom på eftermiddagen (han jobbar sin sista dag i morrn.)

Vädret var om möjligt ännu bättre än igår. Jag hade ärenden bland annat till apoteket på lunchen, så det fick bli en promenad till Kvarnen i stället för upp till Höganäsparken eller ner till Fyrisån. Jag passade även på att inhandla C-vitamin i form av citroner, jordgubbar, björnbär och blåbär samt middag till mig själv i kväll (kycklingwok) och till oss i morgon kväll (kolgrillad kyckling och tzatziki).

∼ ♦ ∼

I kväll är jag ensam, så den andra delen av Den gula hästen spelar jag in på DVD-hårddisken eftersom Anna inte slutar jobbar förrän programmet börjar. En vill ju inte missa början av andra delen av en deckarserie, eller hur? Själv ska jag läsa min bok på gång och kanske ägna mig åt nåt så trivialt avkopplande som sudoko. Det följde med en hel bilaga korsord till en tidning som Anna köpte i förra veckan.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 25 maj och tisdagen den 26 maj 2020: Svänga ihop lite mat och sånt

 1. Man ska inte krångla till matlagning 🙂
  Jag gjorde storkok av köttfärs (vet att inte du äter det) åter igen häromdan, gjorde curry/paprikamixad och tacokryddad med tomater.. har typ 10 lådor i frysen nu.. perfekt att ta upp och steka lite härligt färsk vitkål till, eller, varför inte pasta eller ris.

  I morgon skall jag åter bjuda döttrarna på lunch av detta, då blir det blomkålsris till, så enkelt så gott 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nej det ska en inte. Lätt och gott ska det vara.
   Jag äter ju kycklingfärs, så vi gör ibland både pastasås och lasagne på det. Nu sist gjorde Anna, som ju äter kött, pastasås på quorn. Eller ja, hon äter ju inte pasta eller ris så ofta numera, men kål och blomkål desto oftare.

   I morrn ska vi äta kolgrillad kyckling med tzatziki och sallad till. Det blir gott. Det är Korgtassen (a k a ICA Torgkassen) som har grillat pippin. Bara att värma, alltså. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.