Söndagen den 17 maj lite repeat och måndagen den 18 maj 2020: Njut av de små sakerna i livet


 Kära dagbok…

Njut av de små sakerna i livet

Små, men tänkvärda ord.

Jo jag vet. Jag är inte världens gladaste alla gånger, men jag försöker skärpa mig och ta mig samman. Det hjälper att skriva av sig här och det hjälper att prata om det. Det hjälper inte att sprida negativa budskap. Jag har sparat ett kort som jag fick av Norstedts förlag en gång i ett recensionsexemplar av nån bok – jag har glömt vilken. Det kortet har sen jag fick det stått i närheten av mig och mitt/morfars skrivbord här hemma. För tillfället tittar det fram i en ljusstake som står på marmorpiedestalen. Det blev lite tomt där när jag hade slängt den döda rumsasken. (Inredningsexpert, eller hur?) På kortet finns några få men tänkvärda ord. Ord, som jag försöker hamra in i mig och även i och med det här inlägget sprider i cyberspace.

 

Mini med sin svanstipp mellan framtassarna

En är aldrig ensam när en har en svans – eller bor med tre katter. Här är Mini väldigt rädd om sin tipp.

I lördags var jag en grinig jävel. Oftast varar grinigheten inte så länge, men ändå. Det är jobbigt både för omgivningen (läs: Fästmön) och mig själv. Jag vet vad grinigheten berodde på. Det var en kombination av att sakna mänskliga kontakter och särskilt min familj, som jag ju aldrig kan träffa igen, samt understimulans. (Idag, till exempel, är det min pappas namnsdag och jag har fått ett -dotternamn efter honom. Pappa själv hade ett dubbelnamn till förnamn, ovanligt för en som var född på 1920-talet.) Igår jobbade Anna mastodontpass, det vill säga 7 – 21.15. Jag skulle vara ensam hela dan. Fast… det var jag ju inte. Här hemma finns ju familjen Katt och ett telefonsamtal bort finns Annas snälla mamma. Sen tog jag bilen (vilken tur att jag har en bil!) och åkte och handlade. Det senare var kanske inte det bästa i pandemitider, men ICA Maxi Gnista är en stor och luftig butik och folk höll avstånd. När jag kom hem läste jag en stund, värmde mig mat (den var färdig, bara att micra, slapp tillagas), kollade på TV. Det räckte med detta – jag mådde mycket bättre igår. Och detta enbart för att jag gjorde som det står på kortet från Norstedts. Det behövs inte så mycket mer för att jag ska njuta, jag har inga stora krav längre.

∼ ♦ ∼

Blå himmel skymtar mellan fördragna gardiner

En skymt av himlen.

Måndag och dags för jobb igen. Jag kan inte påstå att jobbet är roligt längre, det vet du, kära dagbok, för det har jag skrivit många gånger sen oktober förra året. Ytterligare tre riktigt goa kollegor lämnar det sjunkande skeppet min avdelning nu i maj – två går till nya jobb och en går i pension. Kaptenen är osynligare än nånsin och jag ser knappt min egen styrman heller. Ovanpå allt jobbar de flesta på distans, många av oss har säkert väldigt få eller kanske inga sociala kontakter. Så klart att en blir deppo då. Själv sitter jag, när jag jobbar hemma, vid datorn i ett mörklagt rum. Bakom de fördragna gardinerna – jag måste ju se vad som står på min skärm – skymtade jag blå himmel. Men… jag är tacksam att jag har ett jobb och jag trivs med jobbet åtminstone korta stunder. Den här veckan innehåller dessutom bara tre arbetsdagar och fyra lediga dagar. Det är inte fy skam! Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med all ledig tid, men jag måste, måste, måste försöka ta mig utanför hemmet. I övrigt, för att förändra min jobbsituation finns inget annat att göra än det jag redan gör: söker nytt jobb. Jag har gett upp om situationen på min arbetsplats och andra har tagit över showen. Det går inte att slåss mot pansarvagnar när en är en ensam fotsoldat.

Citrus på köksbänken

Fröken Citrus var sällskapssjuk i morse.

I morse vaknade jag som vanligt före mobillarmet. Kattpottorna tömdes efter att jag hälsat katterna god morgon. Lilla Citrus höll mig sällskap en stund. Efter frukost startade jag diskmaskinen innan jag satte mig vid datorn och började jobba. Det är först på onsdag som jag har två viktiga möten, ett på förmiddagen och ett efter lunch. Ett par möten blev avbokade den här veckan, gissningsvis för att styrmännen ville vara lediga hela veckan. Så går det till på mitt jobb numera.

Lucifer närbild uppspärrade ögon

Lucifer höll ögonen på mig.

Dan segade på. Jag var övervakad av herr Lucifer Katt så att jag inte tog för långa raster. Anna slutade tidigt. Skönt för henne som måste vara trött efter flera långa arbetsdagar. Nu får hon ledig dag i morrn följt av två kvällspass och ett dagpass innan den lediga helgen inträffar. Då ska vi försöka fira – om vädret är med oss eftersom allt firande sker utomhus – en av våra ”seniorer” som fyller 77 i veckan.

 

 

∼ ♦ ∼

I kväll äter vi kryddkorv, min av kalkonkött, och glor på säsongsavslutningen av Vem bor här? Typ njuter av de små sakerna i livet. Och vem vet… Vi kanske njuter lite till senare av goda ostar och var sitt glas Amicone.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Söndagen den 17 maj lite repeat och måndagen den 18 maj 2020: Njut av de små sakerna i livet

 1. Louise Baumgärtner skriver:

  Visst är det så, och lustigt nog skrev jag ett inlägg om det i eftermiddags. Att det ofta är de, till syne, små sakerna som ger störst lycka. Som att vakna pigg, eller se fram emot fikastunden. Vi har det ganska kämpigt du och jag, (i likhet med många andra förstås) men vi bor tillsammans med den /dem vi älskar, och hur stort är inte det även om det är jobbigt ibland? Visst hjälper det att se det ljusa i tillvaron, även om man måste få lov att gnälla/deppa/ oroa sig också. Kram🤗❤️

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Att ha kärlek i sitt liv är stort, men vi får inte glömma bort de små sakerna också. Som en bit choklad, en kisse som spinner, ett glas vin och en blommande krukväxt. 😛
   (Oj så djupt…)

   Kram!

   Gillad av 1 person

 2. Några få ord som ändå säger mycket !!

  Det gäller att försöka hitta på saker och ta sig ut, jag föredrar nog ett besök i naturen än affären för att byta miljö lite, men handla det måste man ju också göra, men precis som du säger, gäller att välja rätt affär och rätt tidpunkt 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Eller hur?!
   Jag vill gärna ha ett mål när jag ska lämna hemmet och eftersom vi behöde saker från affären fick det bli handling. Numera bor vi mitt i stan, så ska vi ut i naturen får vi ta bilen. Det känns lite… dumt just nu. Affären jag åkte till var bra på så vis att där är rymligt och folk, typ nästan alla, följde ”reglerna”.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.