Henrys hemlighet


Ett inlägg om en bok som jag gav bort i julklapp förra året.Kristina Ohlssons bok Henrys hemlighetJag är ganska öppen och ärlig med 
att jag bara ger bort böcker till andra människor som jag själv kan tänka mig att läsa. Fästmön råkar ut för det ganska ofta. Hon läser för övrigt också mina böcker ibland. Och det är väl praktiskt om vi delar litterär smak och därmed kan läsa varandras böcker.

I julklapp förra året gav jag Anna den senaste boken i Martin Brenner-serien, Kristina Ohlssons bok Henrys hemlighet. Det dröjde ett tag innan Anna läste boken och jag är inte så fräck att jag läser givna böcker innan mottagaren har läst dem. I maj fick jag chansen att återknyta bekantskapen med advokat Brenner.

Martin Brenner får i princip ärva en halv antikaffär när hans vän Henry Schiller i New York dör. I princip med innebörden att Martin får köpa Henrys del i rörelsen så att han delar den med Henrys fru Magda. Allt verkar frid och fröjd, men så söker en man upp Martin och berättar att Henry inte alls dog av cancer utan blev mördad. Ovanpå detta upptäcker Martin att nån smyger kring hans hus. Och bästa vännen – och kärleken Lucy – planerar sitt bröllop med Majkel Michael. Lucy har köpt en present till sin blivande make. Det borde hon nog inte ha gjort. Martins systerdotter Belle hittar nämligen en hemlighet i schackspelet. Vilken tur att au pairen Marcel finns!

Ja ja, det låter rörigt, men det är det faktiskt inte alls. De olika trådarna i boken hänger ihop. Persongalleriet är lagom stort och personerna är sins emellan så olika att det inte är svårt att hålla isär dem. Det som är svårare att hålla isär är vän och fiende. Vem 17 kan Martin – och jag som läsare! – lita på i den här deckaren?

Det här är en spännande bok som jag läser snabbt. Förutom det lagom stora persongalleriet är kapitlen också av lagom längd. Ett par HBTQ-teman finns där också och spelar viss roll för berättelsen.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniBöckerna i Martin Brenner-serien:

  1. Lotus Blues
  2. Mios Blues
  3. Henrys hemlighet (läs inlägget ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.