Långfredagskväll och påskafton 2020: Födelsedagsfirande och påskerier


 Kära dagbok…

Efter en härlig promenad på långfredagen slog klockan gin o’clock. Det är som om vissa av katterna genast tänker på ostbågar då av nån anledning. Plötsligt låg Lucifer Katt på min fotpall och spann förväntansfull. Men några bågar blev det inte, utan jag ville ha aptiten kvar till kvällen när Fästmön hade gjort Västerbottenpaj. Själv hackade jag sallad. Det är pinsamt så lite jag kan bidra med när det gäller matlagning… Jag misstänker att Anna kanske har avslöjat för en och annan vän att jag inte lagar mat eller bakar, för på eftermiddagen kom Anna hem med inte bara en fin blomsterkvast utan även en ljuvlig chokladkaka. Ja, jag fick förstås smaka till dessert. Den var… divine… Kvällen avslutades med Tyst vittne, det enda sevärda på TV denna långfredagskväll.

∼ ♦ ∼

Sen sov vi en stund och så blev det inte bara påskafton utan även.. födelsedag…

Fredag 26 april

Nej, nej, nej, fel födelsedag!


Nej, det blev inte min födelsedag utan Annas
Hon väcktes till ett potpurri av sånger, alla hade inte med födelsedag att göra, levande ljus samt överöstes (nåja…) med paket i sängen. Efter uppvaktningen blev jag lite trött och vilade en stund med läsning och kaffe på sängen.


Jag bakar som sagt inte, 
men påskbakelser var beställda hos Butiken på hörnet. Klockan tio sprang jag ner och hämtade dem. Anna gjorde en rivstart med påskmaten eftersom planerna ändrades lite. Vi gav oss iväg mitt på dan med en väska full med mat som avlämnades hos Annas äldste. Tråkigt, men han är förkyld och vi vågade inte riskera att bli smittade. Därefter strålade vi samman för en utomhusfika och födelsedagsfirande med Annas snälla mamma och hennes L. De ville ju uppvakta sin Anna och det här blev bästa lösningen. Kaffe och tillbehör hade vi med oss och det blev en härlig stund i solen.

 

Hemma igen satte vi fart med potatiskok och annat. Allt var nästan färdigt när Gymnasisten anlände. Vi var i alla fall tre vid bordet och ett av Annas fyra barn kunde och ville vara med sin mamma på födelsedagen. Påskbordet var rikligt och lockande. Jag var riktigt wild and crazy och smakade på en kött-köttbulle. Annars höll jag mig till kalkonprinskorv, sill, ägghalvor, Janssons frestelse och allt det andra goda vi hade. Två portioner blev det, en och en halv öl och ett par, tre snapsar. Sen var jag mycket nöjd. Vi dukade ut och proppade i diskmaskinen, jag diskade en del för hand och avslutade med en liten siesta i fåtöljen innan det var dags för fika.

Gymnastisten for ut till Förorten till kvällen. Jag tror att det är bättre och säkrare för honom att vara där, men det spelar ingen roll var han är, jag är orolig. Och så tyckte jag synd om storebror som inte kunde vara med oss igår kväll. Jag tror att han i alla fall blev både glad åt och mätt av innehållet i matväskan. Anna och jag avslutade vår kväll med att glo på filmen om Ted. Det blev en fin påskafton, trots allt, jag kan ju inte trolla med knäna, men jag tror att Anna var lite nöjd med sin födelsedag i alla fall.

∼ ♦ ∼

Och i morse tog vi en rejäl sovmorgon. Påskdagen är grå och trist, det blåser och det har regnat. I morgon ska Anna jobba igen, medan jag har ytterligare en ledig dag. Då blir det eventuellt en promenad med L och med all säkerhet dammsugning. Jag började i alla fall denna lediga dag i sedvanlig ordning…

Cold case Väg 9 och kaffemugg

Sedvanlig start på ledig dag, ju.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Långfredagskväll och påskafton 2020: Födelsedagsfirande och påskerier

  1. Grattis till Anna i efterskott! Låter som att ni hade en fin, och GOD dag, syftar på all mat;) Ta hand om dig!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.