Mitt bokår 2020: Mors, mors marsböcker


Ett inlägg om de härliga böcker jag läste i mars.Årets tredje månad är slut och vi har gått in i födelsedagsmånaden. 
Mars är en lång månad och kanske inte årets roligaste. I år är den extra mindre rolig än tidigare. Men förhoppningsvis kommer våren allt mer och förhoppningsvis klingar viruset av. Dåligt vårväder, karantän eller sjukdom är utmärkta ursäkter att läsa ännu fler böcker. Så här blev det i mars för min del med läsningen. (Ta i trä, jag tror jag är frisk.)

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Marsböcker 2020:

Sharon Boltons bok DödsdömdElly Griffiths bok Främlingen

Viveca Stens bok I hemlighet begravdAnna Janssons bok Dödslistan

M J Arlidges bok Får leken tålaMattias Boströms bok Från Holmes till Sherlock

M Kallentofts och Anna Karolinas bok Albino

Påbörjad i mars:

Ninni Schulmanns bok När alla klockar stannat

 

Kriminal-/spänningsromaner och deckare fortsätter att dominera. I mars läste jag sex stycken i den genren (Dödsdömd, Främlingen, I hemlighet begravd, Dödslistan, …får leken tåla, Albino). Fyra av böckerna ingår i serier (I hemlighet begravd, Dödslistan, …får leken tåla, Albino). Jag har hört att en av böckerna (Främlingen) ska få en fristående uppföljare i oktober där en karaktär återkommer. Jag läste en fackbok (Från Holmes till Sherlock).

Nya författarbekantskaper blev det bara en (Mattias Boström)… Jag läste tre böcker (Dödsdömd, Främlingen, …får leken tåla) av brittiska författare (Sharon Bolton, Elly Griffiths, M.J. Arlidge) och fyra böcker (I hemlighet begravd, Dödslistan, Från Holmes till Sherlock, Albino) av svenska författare (Viveca Sten, Anna Jansson, Mattias Boström, Mons Kallentoft och Anna Karolina).

Av de lästa marsböckerna hade jag köpt sex böcker nya, varav fem stycken inbundna (Främlingen, I hemlighet begravd, Dödslistan, Från Holmes till Sherlock, Albino) och en i pocket (Dödsdömd). En bok lånade jag (…får leken tåla). Två böcker köpte jag på årets bokrea (Från Holmes till Sherlock, Albino).

I mars månad läste jag sammanlagt sju böcker. Av dessa fick tre stycken högsta omdöme (Dödsdömd, …får leken tåla, Från Holmes till Sherlock) och lika många fick högt omdöme (Främlingen, Dödslistan, Albino). En bok fick medelomdöme (I hemlighet begravd).

Även i mars läste jag jättebra böcker och det är lika svårt som vanligt att utse månadens, enligt mig, bästa lästa bok. Men efter moget övervägande blev det

Dödsdömd av Sharon Bolton

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.