Måndag kväll den 23 mars och tisdagen den 24 mars 2020: Brunare ben, röda blodkroppar och zoomade möten


 Kära dagbok…

Proppen måndag kväll 23 mars 2020

Så här såg benet ut igår kväll före läggdags.

Jag var trött igår kväll. Det var blåsigt och kallt ute och även om jag gillar att röra på mig var det skönt att komma hem och in i värmen. Fast… nu tycker både Fästmön och jag att det är lite för varmt inomhus. Vi har sänkt en del element radiatorer och vi sover med öppet fönster. Ändå ligger inomhustemperaturen på runt 22, 23 grader.

Det är inte bara så att jag gillar att röra på mig, dvs promenera, jag behöver göra det också för tromboflebitens skull. Och de blodförtunnande sprutorna. En biverkning kan vara minskat antal röda blodkroppar. Jag producerar redan idag röda blodkroppar i för långsam takt och det är därför jag äter andra läkemedel. För långsamt bildande kan göra mig trött och lite glömsk, nåt jag givetvis kan använda som argument om nån tycker att jag har missat nåt. Närå, skämt åsido. Jag medicinerar och det ska inte vara nåt problem. En tromboflebit och behandlingen av den kan förstås påverka mitt mående, det kommer jag emellertid inte ifrån. Nu verkar proppen ha stannat av. Benet är verkligen inte vackert, det, det vill säga tromboflebiten, är brunare än vad som syns på bilden, men ger en bra anatomilektion för intresserade. Den bruna färgen brukar försvinna efter ett ta, medan den korviga venen är kvar.

Till lunch igår köpte jag fisk från restaurangen i huset mitt emot jobbet. Jag vill ju gynna dem om jag kan. På kvällen hade jag kunnat få tacos, för det skulle mina sambor äta och Anna hade köpt lite tillbehör som hon vet att jag gillar. Men jag tog tomatsoppa och knäckemackor med ost och kalkon i stället. Jag var så himla frusen efter promenaden hem. Till kvällskaffet blev det en kexchoklad och en titt på söndagens danska DNA. Till sista delen av vårt nya favoritprogram där vi skrattar högt ibland tog vi var sitt halvt glas Ernst och några bitar ost.

Tacos och tomatsoppa

Tacos och tomatsoppa till måndagskvällsmat.

∼ ♦ ∼

Sol vid domkyrkan

Det var rart att stå en minut i solen vid Domkyrkan.

Det var lite soligt i morse när jag gick till jobbet, men solen försvann ganska snabbt under dan och det blev mulet och grått. Det blåste ganska bra redan i morse och tyvärr höll det i sig. Jag stannade i alla fall till vid Domkyrkan, stod i solen en minut och bara njöt samt tog en bild. Just vid Domkyrkan brukar det alltid blåsa kallt. Idag hittade jag ett ställe där det bara var skönt.

Idag var det nog ännu mer tomt på jobbet. Jag försökte – på visst avstånd, förstås – ändå prata lite med dem som är här. Sa hej, kollade läget etc. Alla större möten sker via Zoom just nu. Det var flera såna möten i min kalender idag. Jag skulle också ha en introduktion idag, en till en, men det känns inte helt bra att ha det med tanke på om nån av oss skulle bära på virus. All vår undervisning sker på distans. Ändå satt studenter här och var i Segerstedthuset och i Blåsenhus och pluggade. Jag har också sett många ungdomar på mina promenader till och från jobbet. De verkar inte vara nämnvärt rädda för corona.

∼ ♦ ∼

I morgon och på torsdag skulle vi ha fått besök av hantverkare hemma. Syftet med besöket var att efterkontrollera ventilationsarbeten. Vi var inte alls pigga på att ta emot främlingar i hemmet. Vi vet ju varken om vi själva bär på virus eller om hantverkarna gör det. Häromdan satt ett anslag i hissen om att de självklart inte skulle skicka nån som är sjuk. Men… ibland vet en ju inte om en är sjuk eller inte. På förmiddagen messade Anna att det hade kommit upp lappar att hantverkarbesöken är uppskjutna – på grund av sjukdom. Det känns helt rätt. Hoppas bara att det inte var den sjuke/a som satte upp lapparna…

Vad gäller eventuellt virus känner jag mig inte sjuk idag heller. Jag hade 36,5 i morse, en liten höjning. Jag brukar ta febern innan jag går till jobbet just in case. För den här veckan är det bestämt att jag jobbar på jobbet till och med halva onsdagen och därefter resten av veckan hemma. På så vis kan jag få de hatade sprutorna av Anna innan hon går och jobbar i morrn och på torsdag och när hon kommer hem från jobbet på fredag. Det är svårt att få till tiderna så att de passar – sprutorna ska ju tas vid ungefär samma tidpunkt varje dag.

Sprutor

I kväll fick jag min sjunde spruta av minst 30…

∼ ♦ ∼

Det vanliga livet? Tja, jag har bokat och betalat tid för besiktning i juni, bokat tid för skifte till sommardäck på verkstan dan efter min födelsedag och jag har tagit reda på om jag får tillbaka på skatten eller om det blir kvarskatt och hur mycket.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.