Onsdag kväll den 18 mars och torsdagen den 19 mars 2020: Fortsatt hemarbete och proppad


 Kära dagbok…

Kyckling i tomat o ostsås ris grönsaker

Ljuvligt god och mycket mättande middag igår.

Det går faktiskt över förväntan att jobba hemifrån. Jag får mycket gjort och jag kan sköta mina jobbkontakter elektroniskt, även leverera jobb på det sättet, förstås. Men det är förstås konstigt att vi alla tre var hemma både igår och idag. Fästmön var och är ledig, men jag tvingar henne alltså till hemarbete dessutom – hon fick ju ge mig första sprutan igår och den andra idag. Ärligt talat tror jag att hon får ge mig resterande sprutor också…

Gulligt nog blev jag även bjuden på middag igår. Jag äter vanligen bara mackor på kvällen efter jobbet. Huvudmålet äter jag mitt på dan till lunch. Igår blev det tvärtom, för jag hann inte få i mig nån lunch på jobbet. Anna lagade en ljuvlig kycklinggryta med tomater, ost och grädde i såsen. Riktigt gott och mättande. Men jag får dåligt samvete för att Anna varken får egentid eller känner att hon kan slappa som hon vill på sina lediga dagar. Tyvärr kan jag inte göra nåt åt det. Men jag fick i alla fall slappa ordentligt förra helgen.

Tromboflebiten 18 mars 2020

Tromboflebiten igår kväll. (Det är rätt svårt att fota sin vad…)

Igår fick jag alltså första sprutan blodförtunnande. Sticket gjorde ont och jag höll på att svimma där jag låg ovanpå sängen. Tyvärr igen för somliga överlevde jag. Idag är benet dessvärre ondare. Jag behöver bli bättre på att resa på mig och röra på mig. Konstigt nog går jag rätt mycket på jobbet, trots att jag har ett kontorsarbete. Jag ska försöka ta en bild på benet varje kväll och publicera dan därpå här. På så vis, kära dagbok, ser du om jag fortfarande lever eller om tromboflebiten har blivit trombos och börjat vandra upp till lungorna.

∼ ♦ ∼

Böckerna Får leken tåla och Från Holmes till Sherlock

Bokbyte igår från mordbrännare till Sherlock Holmes.

Efter arbetstid igår försökte jag göra lite annat, sånt som inte har med jobb att göra. Men jag har verkligen svårt att låta bli att jobba när jag väl har upptäckt hur tillgänglig jag, alla andra och det jobbmaterial en behöver är… Min arbetsdag slutar 16.30. Igår drog jag över en bit. Nåja, sånt får en försöka tänka på.

Hur som helst, Anna och jag kollade in Strömstedts som träffade Stina Wollter och hennes Micke Olsson Wollter på TV4. Sen läste vi båda ut våra böcker på gång (tror jag). Jag bytte från en läskig mordbrännarhistoria till en bok om Sherlock Holmes. Sherlock Holmes-boken har jag suktat efter länge, men den har kostat ganska mycket. Gissa om jag blev glad när jag fyndade den för 75 spänn på bokrean?! (Nu ser jag att den kostar en tia mindre…) Jag har inte hunnit läsa så mycket, men boken är tung och omfångsrik, en tegelsten på nånstans mellan 500 och 600 sidor.

∼ ♦ ∼

Sol och blå himmel

Vilket härligt väder det har varit idag!

Det har varit underbart väder idag, så jag bestämde mig för att ta en kort promenad för att få ljus och luft och för att det också är bra för benet. Anna gick iväg för att träffa en kompis. På min lilla promme träffade jag en kollega från en annan avdelning, som skulle hem och jobba efter ett tandläkarbesök.

Jag passade på att köpa yoghurt, mjölk, lasagne och ris på vägen. Lasagnen tänkte jag eventuellt göra på lördag på kycklingfärs som vi har i frysen. Anna jobbar och jag känner att jag vill försöka dra mitt strå till stacken.

I övrigt blir det Antikrundan i kväll med Duo-appen påslagen. Det blir skönt att tänka på nåt annat än virus och tromboflebiter en stund.

∼ ♦ ∼

I morse fick jag nedanstående artikel mig tillsänd. En kan ju inte låta bli att spekulera, det finns ju en och annan kandidat som passar in på kränkaren…

Artikel Anställd omplacerars efter kränkningar

Det finns en och annan som passar in på beskrivningen av kränkaren…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Onsdag kväll den 18 mars och torsdagen den 19 mars 2020: Fortsatt hemarbete och proppad

 1. Mösstanten skriver:

  Visst är det en konstig tid vi lever i. Min dotter jobbar också hemifrån och hennes man som brukar spela gitarr och sjunga på pubar i Norge och Danmark och Finland är förstås arbetslös. Hemma hos oss är vi pensionärer och min man är över 70 så vi ska hålla oss undan från andra människor.
  Hoppas att det går bra med ditt ben.

  Gilla

 2. uppsalaewa skriver:

  Vi hoppas att det ordnar sig med ditt ben och att det blodförtunnande hjälper. Vi håller tummarna för att allt ska ordna sig med allt elände som pågår just nu. Vi får ses när allt har lugnat ner sig. jag har några böcker som du kanske inte läst. Jag hör av mig!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja kära vännen, vi får ses när det här eländet är över. Jag jobbar hemifrån sen onsdag eftermiddag, men ska försöka ta mig till jobbet på måndag om jag är frisk. Jag – och framför allt benet – behöver röra på oss! 😛
   Vi hörs och håller kontakt via bloggarna eller mejl!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.