Onsdag kväll den 4 mars och torsdagen den 5 mars 2020: Godbitar och frustrationer


 Kära dagbok…

Antik o Auktion o kexchoklad

Antik & Auktion samt Kexchoklad passade perfekt till kvällskaffet.

Igår kväll var det ruskigt nära att jag föll för frestelsen att öppna en flaska vin. Fästmön hade köpt goda ostar och jag var välkommen att smaka. Fast… då ville jag ha vin till. Nu visade det sig att vinskåpet till största delen innehåller viner i högre prisklasser. Och visst kan en öppna en sån flaska och ta var sitt glas. Men såna fina viner är ju godast att dricka upp där och då, inte flera dar senare. Att dela på en flaska vin en vardagskväll när en ska upp tidigt morgonen därpå (fast en annan visserligen är ledig) känns inte helt bra. Ostar och vin fick vara för min del.

Förutom vin skulle jag försöka dra ner på godis och fikabröd. Jag insåg när jag vägde mig härom morgonen att jag visserligen inte går ner i vikt, men heller inte upp. Och det är tack vare mina promenader till och från jobbet, det vill säga cirka 40 minuters gratismotion varje dag. Skulle jag sluta med sötsaker, däremot, skulle jag kanske till och med gå ner i vikt, nåt som behövs. Men det går inte alls att avstå från godsaker, jag åt till och med choklad på arbetstid igår. Till kvällen bjöd Anna på Kexchoklad och det passade bara perfekt ihop med kvällskaffet och senaste numret av Antiktidningen.

Böckerna Främlingen och I hemlighet begravd

Bokbyte från brittisk spänning till spänning och mord i Sandhamn med omnejd.

Jag avslutade den brittiska spänningsromanen om mord på en skola och i litteraturens tecken igår kväll. Roligt nog kommer en fristående uppföljare ut på engelska i höst med en karaktär från ovan nämnda bok. För jag vill läsa mer! Elly Griffiths är en favoritförfattare. Nu tyckte jag väl att hon inte riktigt nådde toppen med Främlingen, men boken är bra och definitivt värd att läsas. I Toffeltassarna nu håller jag (ja, förstås inte i skrivande stund eftersom jag skriver) Viveca Stens senaste bok i serien Morden i Sandhamn, I hemlighet begravd. Detta är den tionde boken i serien och det är intressant att se hur många författare det faktiskt är som klarar av att hålla liv i sina ”gamla” karaktärer under många år och i många böcker.

∼ ♦ ∼

Citrus bland soffkuddarna

Asså, vem är det där på kudden??? (Citrus till höger.)

Katterna verkar vara extra sällskapliga just nu. I morse var Lucifer på bushumör, men eftersom båda mina sambor var lediga idag ville jag inte busa upp honom ännu mer. Igår kväll var han så hungrig dessutom att han lyckades få upp skafferidörren och hoppade in. Anna tog en jätterolig bild på honom där han står och sniffar på en ölburk. Bilden (och en på Citrus i soffan) finns på hennes Instagram för den som vill se. Mini kom och la sig på min mage (!) igår kväll när jag satt och läste i fåtöljen.

Citrus tronade, som den lilla prinsessa hon är, på kuddarna i soffan. Men hon såg lite förnärmad ut när bilden på en av kuddarna visade en helt annan katt än hon.

∼ ♦ ∼

Arg på jobbet Tofflanbitmoji

Upprörd och frustrerad.

Torsdag och nerförsbacke rejält i arbetsveckan. Bara en dag till att kliva upp och gå iväg till stället där jag får lön. Där råder fortfarande viss kaos och många saker är ännu oklara, trots att de förklarats färdiga. I morse fick jag ta ett prat med en person och säga som det är: jag har gjort mitt i frågan. Fortsättningen ansvarar nån annan för. Fruktansvärt trist, men så är det på många sätt numera. Jag pratade för övrigt med rätt många personer på avdelningen idag och jag slås fortfarande av min uppfattning att många nya anser att det gamla inte är nånting värt och bara dåligt. Och visst är det så att vi jobbar på ett annat sätt idag, men… den ordning och reda som rådde tidigare och de kompetenser som fanns då varav många finns kvar idag… detta kan inte bara vara ”skit”. Jag blir upprörd – och rejält frustrerad.

∼ ♦ ∼

Men alla dar har sina… godbitar. I kväll ser jag Antikrundan och amatörvärderar från fåtöljen via Duo-appen, till exempel. Och i morse träffade jag min nya lilla kompis Fendy. Jag frågade matte om jag fick fota – och det fick jag. Så kolla in den här lilla godbiten som gärna hade fått följa med hem om inte redan de tre godbitarna Familjen Katt fanns där.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdag kväll den 4 mars och torsdagen den 5 mars 2020: Godbitar och frustrationer

 1. Den där lilla lurvtussen skulle säkert trivas med familjen Katt 🙂

  Jag blir alltid så sugen på goda ostar (ja, vin med för den delen, till) när du skriver om det. Men, jag glömmer köpa hem…

  Igår handlade jag dock lite goda ölkorvar och några olika flaskor av Oppigårdsöl, bästa ölen. Så, i kväll så får jag och Pinglis snaska på det i alla fall 🙂

  Trevlig helg !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja men jag är inte så säker på att familjen Katt skulle gilla henne! 😛 Men hjälp, så söt hon är. Vi ses ibland på morgnarna och igår frågade jag matte om jag fick fota sötnosen.

   Här köper vi ofta både ost och vin… Öl är också gott, jag kör med Staropramen sen ett tag, men funderar på att byta. Oppigårds var länge sen jag testade, tack för påminnelsen och trevlig helg! 😛

   Gilla

 2. Vilken fluffig sötnos!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.