Onsdag kväll den 19 februari och torsdagen den 20 februari 2020: Nästan lika roligt som förr


 Kära dagbok…

Efter jobbet igår möttes Fästmön och jag på stan för att hämta och prova hennes Alla hjärtans dagspresent. Naturligtvis hängde sig jobbdatorn precis när jag skulle stänga ner, men jag hann i tid. Presenten fanns att hämta och passade. På vägen hem köpte vi med oss kall mat att äta hemma. För min del blev det en räksallad från Butiken på Hörnet. Två russintoppar till kvällskaffet följde också med i påsen. Jag sparade halva salladen till i kväll – den blev perfekt att äta före kvällens vinprovning. Vi tog var sitt glas chardonnay till maten igår, men i kväll sparar vi oss till klockan 19.

 

Lucifer halvsover bland kuddarna i soffan

Vi var skittrötta allihopa igår, även Lucifer.

Jag höll mig vaken och såg När livet vänder. Som alltid var det ett gripande människoöde som skildrades, men som tittare fick jag också tack vare Anja Kontor möta en oerhört stark människa som drabbats av svår sjukdom. Att jag satt och kände mig skittrött i det läget blev en piss i havet, liksom…

Vi satt uppe ett tag till – en kan ju liksom inte gå och lägga sig kl. 20.30. Jag läste en del och närmar mig slutet på den snälla gotlandsdeckaren. Men till och med katterna verkade helt slut. Lucifer låg i soffan i vardagsrummet och sov med öppna ögon mest hela kvällen.

∼ ♦ ∼

Lucifers öra

Sällskapskatten Lucifer.

Inte var jag mycket piggare i morse. Jag brukar inte ha svårt att komma upp, men i morse hade jag det verkligen. Det känns som om jag har ett jättestort sömnbehov just nu. Inte var det roligt att ge sig ut heller, för det var nästan tre minusgrader och inte nån sol. Lucifer var också fortsatt trött, men ändå sällskapssjuk. Han tog upp större delen av köksbordet där han låg och sussade och purrade när jag pratade och gosade med honom.

Anna var ledig idag också och hade i mina ögon ganska roliga planer. Själv kände jag skoskav när jag traskade upp till jobbet. Det var inte blåsigt, men idag var det motigt att gå. Undras hur det känns i morgon bitti när jag ska promenera och kanske vara vintrött och tung..?

Den här veckan har jobbet varit nästan lika roligt som ”förr i tiden”, dvs från maj 2016 till oktober 2019. Det handlar inte bara om att det har varit ganska lugnt på jobbet, för vi som har varit här har sannerligen jobbat. Men jag har inte blivit avbruten så mycket och jag har inte tvekat en enda gång vad gäller till exempel ansvarsområde. Jag har, kort sagt, gått in och gjort det jag borde göra. Och lite till. I morse hade jag en minikurs i att skriva med ett gäng som skriver korta, men viktiga saker på jobbet. Vissa saker går att förändra till det bättre, andra saker går inte. Vi får försöka göra det bästa av det vi har. Så länge viljan finns och inställningen är den rätta tror jag att vi når framgång tekniken till trots. Ja, för nu handlar hindren mest om teknik som utvecklats av nån som inte längre jobbar kvar här.

I kväll är vi mestadels inte hemma utan sitter några portar bort på Park Inn och provar viner. Det ska bli spännande att se vad vi bjuds på (ja jag fick ju givetvis betala nästan en tusing för två pers, men det är det värt!) för nyheter och om det blir några spännande recept till. Antikrundan får jag glo på i helgen och amatörvärdera. Mamma Mini Katt håller ställningar i fåtöljen tills vi kommer hem. Och rapport från vinprovningen kommer givetvis – om jag får leva.

Mini närbild

Mamma Mini Katt håller ställningarna hemma i kväll.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 19 februari och torsdagen den 20 februari 2020: Nästan lika roligt som förr

  1. Låter spännande med en ”riktig” vinprovning, det har jag aldrig varit på, provar bara nått nytt vin hemma ibland… Inväntar med spänning hur det förlöpte.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.