X sätt att dö


Ett inlägg om en bok jag gav bort i julklapp.Stefan Ahnhems bok X sätt att döVisst är det smart att ge bort böcker som en själv vill läsa? 
Jag menar, det finns ju en ganska stor chans att givaren får låna dem. Så fräck är jag. En av julklappsböckerna till Fästmön var Stefan Ahnhem senaste i Fabian Risk-serien, X sätt att dö. Medan Anna läste den och gav ifrån sig vissa utrop och rysningar väntade jag ivrigt på att få lägga händerna på boken. Nu har jag hållit den, läst och slagit ihop dess pärmar för sista gången.

Denna den femte boken med Fabian Risk som centralfigur fortsätter där fyran slutade. Jakten på tärningsmördaren fortsätter. Fabian Risk jobbar med Helsingborgspolisen, men den senaste tiden har de brottats med många svåra fall. Dessutom kämpar Fabian med sitt dåliga samvete gentemot familjen, som på olika sätt råkar illa ut eller far illa. Samtidigt utreder han en kollega i smyg.

Det här är otäckt redan från starten och det visste jag att det skulle bli. Stefan Ahnhem är ingen ömsint människoskildrare. Hans persongalleri består av figurer som skildras väldigt sparsamt och ganska känslolöst – även huvudpersonens egna nära och kära. Vissa bitar av boken känns dessutom aningen för utdragna och lite tråkiga. Och ibland tar äcklet över, som i beskrivningarna av en misstänkt som äter sitt mjäll och sin skit under naglarna och i beskrivningarna av skadorna ett svärd har åsamkat en man. Det är rent av vidrigt. Ändå måste jag bara fortsätta, för jag vill ju veta ”vem som gjorde vad” och framför allt ”varför”.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till X sätt att dö

  1. Mösstanten skriver:

    Inget för mig förstår jag, men kul att du blev så pass nöjd med boken.

    Gilla

  2. Pingback: X sätt att dö av Stefan Ahnhem

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.