Söndag mitt på dan den 12 januari 2020: Första vårpromenaden


 Kära dagbok…

Familjen Katt tyckte uppenbarligen att jag skulle plocka undan julen. Jag var inte riktigt lika sugen på det. Dessutom är det inte Tjugondedag Knut förrän i morgon.

Tomte på tröskeln

Det är dags att plocka undan julen, tycker familjen Katt.


Jag försökte intressera familjen K för utgång på balkongen. 
Solen låg på där och Anna har lagt en liten filt i soffan som de kan ligga på ifall de inte vill sitta i klätterpelaren. Riktigt rart. Men… nej. Lucifer kröp under bordduken i Djungelrummet och la sig på en stol. Mini och Citrus busade och Citrus hamnade visst i skamvrån i Bokrummet.

Mini har jagat in Citrus i ett hörn i Bokrummet

Somebody has put baby in the corner…


När jag telefonerade med Annas snälla mamma 
berättade hon att hon just hade kommit hem från en härlig promenad. Lite blåsigt, men sju grader varmt och soligt. Så jag bestämde mig för att göra likadant. Gymnasisten fick erbjudande om att följa med. Han skrattade lite till svar. För att locka ut mig själv satte jag upp två besöksmål, den lilla bokhandeln Böcker & Bläck i Uppsala Östra-huset och Uppsala Antik och Vintage på Hjalmar Brantingsgatan 4 A.

Först passerade jag Uppsala Konsert & Kongress på Vaksala torg. Den silvriga byggnaden stod fint mot den blåa himlen. Det var verkligen svårt att tro att det är januari, inte ens mitten av månaden heller.

Uppsala Konsert & Kongress

Silver och blått.


Utanför Det Stora Hotellet där jag var på en övning i tjänsten
dagarna före jul stod julgranskonsten kvar. Snyggt eller inte, men lite häftigt med solen på konstverket.

Julgranskonst utanför hotell

Julgranskonst i sol.


Strax nådde jag mitt första besöksmål, 
men trots att webbplatsen anger att bokhandeln är öppen söndagar till klockan 15 var den stängd. Tråkigt!

Bokhandeln Böcker o Bläck i Uppsala östra

Stängt fast det står på webbplatsen att det skulle vara öppet idag.


Nåja, ett besöksmål kvar och där hade ägaren angett på Instagram 
att det skulle vara öppet men lite svårt att nå ingången. På grund av vägarbeten är gatan avstängd och avspärrad och framför affären står en stor jävla container. När arbetet beräknas vara färdigt har Uppsala kommun visst ingen aning om, enligt damen i butiken. Men jag hittade dit och det var alltså öppet. Bland annat beundrade jag fina kaffekoppar och Iittalaljusstakar.


På vägen dit passerade jag ett tegelhus,
en byggnad som troligen varit fabrik av nåt slag en gång i tiden. Nu verkade huset vara ombyggt till bostäder. Så häftigt!!!

Tegelhus

En gammal fabrik ombyggd till bostäder?


Med ont i vänsterbenet och i båda fötterna 
beslutade jag mig för att inte gå typ sju mil som bekantingen jag mötte hade gjort, ungefär. Jag vände hemåt och gick över Höganäsparken. I en av gungsofforna satt en tjej och drack ur en termosmugg och lyssnade i lurar på nåt. En man och en pojke jagade Pókemons(?) och två småkillar flabbade och lekte. Själv såg jag solen försvinna bakom husen…

Solen går ner bakom husen

Solen försvann bakom husen.


Innan jag gick hem tittade jag in till Viola. 
De små stugorna stod kvar, men där var varken liv eller rörelse.

Trädgårdsföreningen Viola

Ett par av Violastugorna.


En timme senare kom jag hem. 
Efter att ha promenerat i mycket maklig takt i 3,1 kilometer, ungefär, och fått sol och ljus på mig, belönade jag mig med ett par rader Frukt & Mandelchoklad. Den gjorde inte ont alls, den första vårpromenaden 2020.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Jobb, Krämpor, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Söndag mitt på dan den 12 januari 2020: Första vårpromenaden

 1. Tänk att man kan ta vårpromenader i januari 🙂 Jag tänkte att jag gjort ”vår” i köksfönstret hemma, när jag tog bort ljusstaken och dom vissnande julstjärnorna och satte dit lampa och nya fräscha blommor.

  Vad söt katten i ”skamvrån” är 🙂 ..ser dock lite skrämd ut

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Helt underbart väder, ju, men det blir säkert bakslag. I natt var det minusgrader igen, men måndagen är i alla fall solig.

   Ja det var ett skådespel att se mamman jaga in dottern i hörnet! Jag skrattade högt i min ensamhet och önskade att jag hade hunnit filma. 😆

   Gillad av 1 person

 2. Mösstanten skriver:

  Men visst känns det som vår på sätt och vis. Gröna gräsmattor, Häckar med en del gröna blad. Det måste bara bli ljusare förstås, men det blir det ju dag för dag.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Och färre minusgrader. Här kom de tillbaka i natt och i morse var det runt nollan. Men… måndagen blev i alla fall solig. Synd att en sitter inomhus hela den ljusa dan då.

   Gilla

 3. Att läsa din blogg är numera lite som att komma hem, till dig. Vet att jag skrivit det innan, men den är personlig utan att du hänger ut dig själv eller andra för mycket. En konst, och en behållning att läsa. Hejar på dig och de dina!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack Louise! Jag skriver ju bara för mig själv egentligen, för att jag inte ska glömma bort saker och ting, men visst blir jag glad när nån läser och kommenterar så positivt som du gör.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.