Senare delen av lördagen den 11 januari och första delen av söndagen den 12 januari 2020: Otäckt och gott


 Kära dagbok…

Det händer så många otäcka saker i omvärlden. Och då menar jag inte bara ute i världen utan även på hemmaplan. Jag ska inte kommentera det senaste mer än att… så länge vuxna agerar barnsligt och inte som både goda och vuxliga förebilder, hur ska då de unga förstå vad som är rätt och vad som är fel? Det inträffade en tragedi i helgen i ett litet samhälle strax utanför stan. Det otäcka finns alltså inte bara i själva Uppsala, stan, utan även på landet. Två unga killar slåss och den ena dör. Jag var inte där och såg, men jag kan faktiskt aldrig tänka mig att avsikten var att ett liv skulle släckas. En tragedi. En modern tragedi. Men så jävla onödig. Det finns inga vinnare i detta, bara förlorare. Det är fruktansvärt.

∼ ♦ ∼

Lördagen försvann ganska snabbt. Jag gjorde lite nytta och sen blev det mest nöje. På grund av den otäcka verkligheten flyr jag in i litteraturen – min sanna räddare och tillika bästa vän i många lägen. Igår nätshoppade jag påfyllning så att jag inte ska stå utan mina bästa vänner – böcker. Jag förhandsbokade ett signerat exemplar av Anna Janssons nya bok Dödslistan, en bok som kommer ut den 3 mars samt nätshoppade Viveca Stens och Elly Griffiths senaste böcker, I hemlighet begravd respektive Främlingen. Främligen är en helt fristående thriller, medan Anna Janssons bok och Viveca Stens är fortsättningar på långa serier, del 21 respektive del tio. Tre fiktiva spänningsromaner att ta till när verkligheten är för… otäck.


Strax före 14 igår var det dags att släpa ner sopor i soprummet 
och sen åka i bil för att hämta hem Anna från jobbet. Vi svängde in till ICA Heidan och köpte middagsmat samt wienerbröd till eftermiddagsfikat. När en äter nåt i det här hemmet är en alltid väldigt populär och plötsligt fann jag mig omringad av Lucifer på vänstra armstödet och Mini på det högra. (Citrus hovrade runt Anna eftersom fåtöljer ju bara har två armstöd.) Men katter äter inte pecanwienerbröd så de blev snuvade på godsakerna.


Det blev kyckling till middag,
för det är nåt som alla kan äta. Men bara en kan laga, så det blev Anna som stod vid spisen medan jag dukade in, ut och handdiskade vissa saker efteråt. Hennes Chicken Tikka Masala med naan slår köpesvarianterna. Till maten trollade hon även fram papadums. Tre olika chutneys stod på bordet. Yummy! Lite senare plockade vi fram ostar, kex, oliver och färskostfyllda paprikor som vi la upp på var sin ostassiett. I Annas Iittalaglas hällde jag upp ”ostvin”. Vi såg Måns Möllers dag på Stjärnorna på Slottet (rekommenderas!) samt tredje delen av Hemligheten, en obehaglig brittisk serie om ett par som mördar sina respektive – i Guds namn, typ… I soffan sov lilla Citrus helt oberörd av det otäcka…

∼ ♦ ∼

Boken Skendöda och kaffe på sängen

Söndagsstart.

Anna började tidigt även idag. Jag började också min lediga dag onödigt tidigt, runt halv åtta. Medan första kannan kaffe bryggdes fördelade jag veckans medicin samt tömde kattpottorna. Det blev nästan en och en halv timmes läsning och kaffe på sängen. Jag gillar verkligen Louise Boije af Gennäs sätt att skriva, jag rycks med i handlingen trots att jag tycker att storyn vacklar lite. Nu har jag läst knappt en tredjedel av Skendöda och den är spännande, fast lite rörig.

Idag är det lite varmare och lite ljusare än igår. Jag har inga planer mer än att jag ska hämta Anna klockan 16 i bil och att vi tre sambor ska gå och äta Kinamat i kväll. Jag borde gå ut och gå en promenad på dan, men hur kul är det att göra ensam..? Dessutom värker vänsterbenet. Nåja, jag har arbetat upp min aptit och ska efter en timmes skrivande fixa frukost. Sen tänkte jag höra av mig till Annas snälla mamma för att kolla läget.

I morrn är det måndag och då väntar helvetet igen. Bara att bita ihop och försöka vara tålig och tänka att det blir bättre, på nåt vis…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Senare delen av lördagen den 11 januari och första delen av söndagen den 12 januari 2020: Otäckt och gott

  1. Böcker är underbart när man behöver koppla bort! Jag älskar att ha alla spännande äventyr väntandes i hyllan. Främlingen tycker jag låter riktigt bra.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.