Fredag kväll den 10 januari och första halvan av lördagen den 11 januari 2020: Ledigt, rått skratt och lite rent


 Kära dagbok…

Tacomiddag

Tacomiddag. Notera det lilla huvudet som skymtar i soffan, nära Gymnasistens hand. Det är Mini!

Det var helt underbart att komma iväg från jobbet igår lite tidigare. Det blev en timme och en kvart tidigare. Men jag har rätt många timmar på flexen och just igår passade det utmärkt att ta ut lite ledighet. Eller ledigt och ledigt… Jag gick hem, traskade iväg för att köpa vin och dammsög hemma igen. Oavlönat. Eller löningen är min egen – jag slapp dammsuga idag. Anna stod för matlagningen igår (oavlönat), mycket troligt efter önskemål från vår gemensamma sambo. Vi drack var sin öl till maten.

Efter utplockning, disk och sånt mindre kul sjönk vi ner i fåtöljerna och kollade på ett inspelat avsnitt av Brottsjournalen. Lite senare intog vi några bitar ost och var sitt glas vin. Tror jag somnade före klockan 23.

∼ ♦ ∼

Den här lediga lördagen kunde jag sova ända till 7.15. Jag försökte verkligen sova lite längre, men det gick inte. Så medan kaffet bryggdes plockade jag ur den rena disken ur diskmaskinen och tömde kattpottorna. Igår morse trodde jag att jag hade glömt att kasta kattskitspåsen och messade detta generat till Anna. Det var bara det att det stod flera soppåsar i hallen och Anna tog dem alla, även ”min” kattskit, när hon gick till jobbet före mig. Ja, jag är både glömsk och zombieaktig på vardagsmorgnarna, men jag kom i alla fall ihåg att väcka Gymnasisten igår innan jag gick. Fast tänk om jag hade gått tillbaka hem – och funnit hallen tom på soppåsar… Anna skrattade rått redan som det var.

Idag var det ingen som skrattade, så jag gick tillbaka till sängen, medförandes kaffe, och läste ut Londonnovellsamlingen. Nu har jag bytt till nästa julklappsbok, del två i Louise Boije av Gennäs Motståndstrilogi, en Stockholmsroman. Den första delen fick jag också av Anna, då i födelsedagspresent. I maj 2018 läste jag Blodlokan och jag avslutade mitt blogginlägg om boken med att skriva att jag väntar med spänning på del två. Nu ska jag läsa just den!


Lite mer nytta gjorde jag sen, 
för jag vattnade våra krukväxter, städade badrummet och gästtoan och bytte handdukar. Efter dagsduschen startade jag den första maskinen tvätt och sen har jag kört och hängt ytterligare en tvätt.

Det är en grå och kylig dag. Anna slutar jobba klockan 14 och då är det bestämt att jag åker och hämtar henne i bil. På hemvägen handlar vi det vi ska äta till middag. Det fanns önskemål om kyckling, men dessvärre ingen sån att tina upp ur frysen. Kort sagt: lördagsmaten blir en överraskning. I morgon, däremot, har vi bestämt att det ska bli Kinamiddag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.