Ett fågelvin: La Corte del Pozzo Bardolino 2018


Ett inlägg om ett rött, lätt fågelvin.


La Corte del Pozzo Bardolino 2018

Rött och lätt fågelvin.

På fredagskvällen blev det kors i taket när jag stod vid spisen igen. Och som så ofta då bjöds på fågel, kyckling. Till maten hade jag hittat ett rött, lätt vin som skulle passa till fågel, La Corte del Pozzo Bardolino 2018. Det här vinet, menar Systembolaget, passar även till fläskkött, annat ljust kött och kallskuret.

Detta Bardolinovin är gjort på corvina, corvinone och rondinella, typiska Amaronedruvor. Det anges vara knappt medelfylligt. Alkoholhalten ligger på 13,5 procent och sockerhalten är under tre gram per liter. Vinet är klassat som ekologiskt. Bäst av allt är priset – endast 89 kronor.

 

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Bärig, ungdomlig smak med inslag av körsbär, jordgubbar, viol, lingon och örter. […] Bärig, ungdomlig doft med inslag av körsbär, hallon, viol, lingon och muskot.

Vinet var verkligen ungt, friskt och syrligt. Bären kom fint fram, men det gjorde även viol i såväl smak som doft. Till stekt kyckling passade det alldeles utmärkt, till mörkare kött skulle jag kanske inte rekommendera det.

Toffelomdömet blir högt för detta goda och prisvärda lätta vin.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.