Torsdag kväll den 19 december och fredagen den 20 december 2019: Sista arbetsdagen på lääänge…


 Kära dagbok…

Nej, nåt starkare än kaffe blev det inte igår kväll. Mitt bidrag till kvällens hushållsarbete var att vattna krukväxter, dammsuga och ge katterna mat. Mat som en katt spydde upp. Nån gillade uppenbarligen inte Mammisens mat, för av tre skålar var två tomma i morse och en halvfull. Sambon grejade med julmat ganska länge. Sen kopplade hon upp sin modeeerna dator mot TV:n (min laptop har inte HDMI-uttag…) så vi kunde se sista avsnittet av Bonde söker fru på TV4 Play. Till det serverade Anna kaffe och diverse godsaker. Och sen blev det ju läggdags.

Läggdags på köksbordet tycker visst somliga att det kan vara när som helst. Mini brukar älska att rulla in sig i löparen som ligger där, men igår la sig faktiskt Citrus och Lucifer där – samtidigt. Just snygga medhjälpare till Anna, som svettades i ångorna från julmaten.

Lucifer och Citrus på köksbordet

Medhjälparna Lucifer och Citrus övervakar Annas julbestyr i köket.

∼ ♦ ∼

Skumtomte och varm choklad i skitig mugg

En andra frukost idag mellan möte två och tre.

Idag är Anna ledig, men ordet ledig är ju relativt i juletider. Själv jobbade jag heeela dagen. Klockan tio hade jag emellertid klarat av dagens tre möten och skulle mycket väl ha kunnat gå hem. Men se det går ju inte, jag misstänker att jag mest skulle vara i vägen då. Det är paket som ska hämtas, julklappar som ska slås in, köttbullar ska stekas med mera. Efter dagens sista möte satt jag kvar en kvart med min chef och rapporterade lite samt gav en del förslag. Han tog till sig det och reagerade på ett bra sett, vilket han ska ha credit för.

Mellan möte två och tre i morse hann jag med en andra frukost bestående av en skumtomte och varm choklad i min skitiga mugg. Äntligen dök det upp godis på avdelningen! Jag hittade en skål redan igår och åt så att jag fick ont i magen… Sånt som hör julen till, liksom.

∼ ♦ ∼

Vit hyacint

Ljuvlig doft, på väg att slå ut.

Igår kväll sa jag hej då och god jul till Gymnasisten samt skickade med honom en kasse som tomten hade varit och lämnat. I kväll har sambon och jag lite diverse för oss, naturligtvis somligt som har med den stundande högtiden att göra. I morgon är det min första lediga dag av 17. Jag ska förvalta den väl och göra både nytta och nåt som jag gillar. På söndag är vi bjudna till Annas snälla mamma och hennes L och då ska vi ha med oss klappar förstås. I år har vi tänkt till ordentligt.

För ett tag sen köpte vi hyacinter. Mamma brukade alltid köpa blåa åt mig, för det visste hon att jag tycker om. I år har Anna och jag köpte två blåa och två vita. Den vita på köksbordet doftar ljuvligt och är på väg att slå ut.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.