Fredag kväll den 20 december och lördagen den 21 december 2019: Upplyftande tankar


 Kära dagbok…

Kran mot decemberhimmel Vaksala torg

Upplyftande tankar.

Gamla traditioner, nya traditioner, inga traditioner alls… Den här julen blir inte som nån tidigare den heller. Jag vet inte vad mer jag ska uttrycka kring detta. Säkrast ingenting. Mer än att jag inte kunde föreställa mig att ensamheten skulle vara såsom den är när en är riktigt ensam i livet. Men jag är tacksam, så tacksam, för att det faktiskt finns en eller två som vill hänga med mig. För egen del är jag ju liksom tvungen att dras med mig själv till dess att det är färdiglevt. Upplyftande tankar en lördagseftermiddag.

Igår traskade vi iväg i den fuktiga decemberkvällen för att köpa gran. Förra året startade vi en ny tradition. År 2018 uppfylldes flera av mina mål och drömmar. I år har några gått i kras. Men en av drömmarna jag hade var att köpa julgran på Vaksala torg. Det gjorde vi då och det gjorde vi även i år. Fast först hämtade vi helgkassar med julmat på Korgtassen och köpte ett par, tre julklappar på vägen.

 


Det var ganska tungt att släpa på kassar och gran, 
men hem kom vi. Granen är sen dess parkerad i en hink på balkongen. En kungsgran blev det i år, dyrare och kraftigare, fast kortare än förra årets rödgran. På balkongen får den stå tills nån tar in den, sätter den på fot och styr ut den med ljus och kulor.

Levande ljus och Citrus

Ja det luktade lite bränt katthår…

Helgens goda julmat från Korgtassen var vid första ögonkastet inte så stora portioner. Vilken tur för mig att jag har en sambo som hade gjort kycklingköttbullar! Dem åt jag i stället för vanliga köttbullar, skinka, prinskorv och paté och jag blev riktigt mätt. Två små snapsar och en julöl till maten blev det också. Citrus följde förundrat vårt ätande, farligt nära de tända ljusen. Och ja, det luktade lite bränt katthår när hon hade hoppat ner från bordet.

Desserten blev en blandning av Korgtassens praliner och Annas knäck till var sin kaffe. Vi kollade ett par avsnitt av några serier via Annas dator och jag hade svårt att hålla ögonlocken uppe mot slutet. Jag kämpade, men jag är en tråkig jävel och det blev läggdags i ungefär vanlig tid.

∼ ♦ ∼

Boken Svinen och kaffe på sängen

Lördagsstart.

Idag hade jag tänkt ha en riktig myslördag med mig själv, men det gick om intet. Min första lediga dag går inte till historien som en dag av återhämtning och glädje. Idag har jag verkligen förstått vad ensamhet är på riktigt och ja, det gör ont, jag har gråtit och gråtit och gråtit, mest över min egen dumhet och naivitet.

Dagen började emellertid på sedvanligt sätt, med läsning och kaffe på sängen. Jag har snart läst ut min bok på gång och hoppas på att få öppna julklapparna från vännen FEM som jag starkt misstänker innehåller… böcker… För det är lite dåligt med olästa böcker för tillfället. Några böcker efter min mamma och pappa finns dock kvar att läsa.

Kaffe i en Lilla My-mugg

Kaffet hemma räckte inte till, liksom.

Jag tvättade en maskin igår kväll och det som skulle strykas därifrån plus annat som legat ett tag samt köksgardinerna gjorde jag slätt vid strykbrädan. Tanken var att jag skulle upp på stan sen och handla det sista, men det blir ju inte riktigt som en har tänkt sig ibland. I stället telefonerade jag med en vän först, gick ut med soporna och träffade en annan vän sen. Kaffet hemma räckte inte till, liksom, för jag är en social varelse.

En blank kväll ligger framför mig, men jag tänker att jag ska äta middag efter att jag har plockat ur diskmaskinen och sen gett katterna deras kvällsmat.

Det är bara jag själv som kan lyfta upp mig ur det klister jag har hamnat i. Och jag lovar mig själv att aldrig mer säga nej till en kompis om jag vill göra nåt som kan tänkas lyfta upp mig. Även om jag gjorde det så sent som idag var det sannerligen sista gången jag gjorde det mot mig själv. Livet är för kort. Om jag ändå ska leva, vill jag leva.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fredag kväll den 20 december och lördagen den 21 december 2019: Upplyftande tankar

 1. åsa skriver:

  Blir så ledsen i hjärtat när jag läser om din ensamhet och speciellt under julen ❤
  Vet ju inte bakgrunden till allt, men hoppas att du får må bra och jag vill önska dig en fröjdefull jul ❤
  Kram!
  Ha dé!/tant raffa

  Gilla

 2. Men aj! Det gjorde ont att läsa.KRAM, och kram igen. Vad det än är, ja, ensamhet skriver du ju, så hoppas jag att det blir bättre snart…

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ensamhet som inte är självvald gör ont ibland. Men det är så att jag ju faktiskt inte har nån familj mer än Anna och hon har också en annan familj än jag.
   Kram!

   Gilla

 3. Hoppas dagarna som kommer inte behöver vara ensamma, jag önskar dig och Anna m familj en God Jul !!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.