Torsdag kväll den 5 december och fredagen den 6 december 2019: Dammkorv med topz och gräsänkodagsstart med fest


 Kära dagbok…

Överfull dammsugarpåse där en dammkorv sticker fram med en topz på toppen

Vad sägs om en dammkorv med Topz? Vegetariskt, i alla fall.

Igår var jag rätt utmattad efter läkarbesöket på eftermiddagen. Jag fick en del att tänka på och förhålla mig till. Några ärenden hann och orkade jag göra på vägen hem sen. Eftersom sambon jobbade kväll passade jag på att slå in de julklappar som ännu inte blivit inslagna. Jag är ingen mästare på det.

Det krasmade under Tofflans toffla, så efter familjen Katt hade ätit sin kvällsmat slet jag fram Helvetesmonstret* för en promenad. När jag hade ett halvt rum kvar att suga drog monstret, vad det lät som, en sista suck och la av. Överhettad motor, jaa, men också överfull dammsugarpåse. Vad sägs om en dammkorv med topz på toppen? Väldigt vegetariskt, men nej tack, det var ingen trevlig syn. Påsen kunde jag dock byta och Helvetesmonstret fick vila i över en timme innan det suckade igång igen.

∼ ♦ ∼

Frukost med Mini

Min bordsdam Mini vid frukosten.

I morse var sambon uppe när det ännu var natt. Hon och hennes snälla mamma skulle flyga till England tidigt för att vara där i några dar. Jag är så glad att de gör den här resan, för självklart tänker jag på min egen mamma och alla resor etc som vi inte kan göra längre. Det gäller att liksom inte vänta för länge så att det blir försent, men också att prioritera dem som betyder nåt. Och tro mig, det är roligare att prioritera människor en gillar än att dissa dem en ogillar. Ett alldeles gratis tips.

Anna sa hej då före klockan fyra. Jag sov hyfsat ända till 6.15. Tog det rätt lugnt i morse eftersom jag ju ska vara kvar på jobbet i kväll. Klockan 17 inleds vår julfest med bubbel för att sen fortsätta med julbord. (Det här inlägget skrev jag på lunchen och tidsinställde.) Mini höll mig sällskap en stund på frukostbordet, men när hon insåg att jag ville läsa och inte gosa med henne gick hon och la sig i Annas fåtölj i stället. Kvällsmaten får familjen Katt av Biografmaskinisten, en klippa i såna här sammanhang. Jag själv ska, som sagt, äta julmat.

Men först jobbade jag denna den sista arbetsdagen vecka 49. På förmiddagen hade jag ett riktigt givande möte med en av enhetscheferna. Jag tror bestämt att vi får ett gott samarbete och jag är nyfiken på enhetens kommande arbete och att få vara en del av detta – på ett litet hörn. För jag ”tillhör” ju en annan enhet. Under eftermiddagen pysslande jag med mest småsaker som behövde göras samt dokumenterade status på en del av mina uppdrag etc.

Dagens dokument blev Särskilt tillstånd, som är ett parkeringskort att lägga i rutan om jag vill parkera till personaltaxa på jobbet, samt lönekuvertet med uppgift om min nya lön. Nöjd med båda är jag.

Särskilt tillstånd och ny lön i kuvertet

Dagens dokument: särskilt tillstånd och lönekuvert.


I kväll är jag alltså på julfest på jobbet
och det här inlägget är, precis som de flesta andra, tidsinställt. I morrn kan det hända att det kommer nån rapport från festen ifall jag klarar mig hem utan att bli rånad, våldtagen eller mördad. Jag har i vart fall bokat eskort hem av kollegan M som ska åt samma håll.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Torsdag kväll den 5 december och fredagen den 6 december 2019: Dammkorv med topz och gräsänkodagsstart med fest

 1. Bra med givande möte! Och hoppas att du fick det bra på julfesten! Trevlig helg 🙂

  Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Hoppas att du fick en fin julfest och att du klarar dig som gräsänka. 🙂 Du har så rätt. Det gäller att ta vara på de tillfällen som finns medan de finns.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Julfesten var riktigt rolig och nog klarar jag mig finfint som gräsänka.

   Vissa tillfällen kommer aldrig igen, det gör inte de döda heller, tyvärr. 😥

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.