Bokcirkeln vid världens ände


Ett inlägg om en bok.Frida Skybäcks bok Bokcirkeln vid världens ändeBöcker som handlar om bokmalar 
känns som säkra feelgoodromaner, tycker jag. Och eftersom jag hade läst Frida Skybäcks förra roman, Bokhandeln på Riverside Drive, och gillat den ville jag förstås läsa uppföljaren, Bokcirkeln vid världens ände. Nu hänger böckerna inte alls ihop som i nån serie, men båda har ju litteraturen som gemensamt ämne. Dessutom handlar båda om mystiska kvinnor som på olika sätt försvunnit.

Madeleine Grey i USA har svenskt påbrå via sin mamma, men hon bor tillsammans med sin syster Patricia på föräldragården. Som ung söker Madeleine praktik vid Frihetskyrkan i Ljusskär i Skåne, får en plats där och åker dit. Men en kväll tycks hon ha packat sin väska och bara försvunnit. Ungefär 30 år senare får Patricia ett anonymt brev som innehåller ett smycke som hon har gett till Madeleine. Hon får för sig att resa till Ljusskär och försöka ta reda på vad som hände systern. Patricia bor på byns enda hotell, Monas Bed, Breakfast & Books. Där lär hon känna kvinnorna som deltar i en bokcirkel. Under sommaren är även Monas dotter Erika där med sin ena dotter.

Tro det eller ej, men den här boken handlar faktiskt inte så mycket om böcker. Det känns nästan lite som om det temat glöms bort, men poppar upp väldigt sporadiskt i Doris. Men nåja. Även om titeln är missvisande gillar jag de olika karaktärerna och ser framför mig hur de kanske kan se ut. Vidare är jag förstås hela tiden spänt nyfiken på om Patricia ska hitta sin syster eller åtminstone få veta vad som har hänt. Det är spännande utan att vara läskigt. Den underliga, sektliknande församlingen blir jag också nyfiken på. Kort sagt: jag gillar det här trots att boktokerier är lite i skymyundan.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bokcirkeln vid världens ände

  1. Tyckte också väldigt mycket om den!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.