Måndag kväll den 21 oktober och Mammas namnsdag 2019: Bröd (kakor) och stöd


 Kära dagbok…

Kakor och kaffe

Kakfest igår kväll efter en turbulent dag.

Det blir inte bättre av att tröstäta, men ibland behövs det socker för att en ska orka stå på benen. Så kändes det igår kväll. Och eftersom sambon släpat hem stödköpta kakor ställde vi till med en sjujävla kakfest. Efter att jag hade tagit en kvällspromenad och efter att jag målat mina kattklösta skor. Det var en turbulent dag igår. Ilska och ledsenhet och tyvärr inget jag kan skriva öppet om.

Jag har faktiskt tappat lusten att skriva överhuvudtaget. Men så fick jag så mycket stöd igår från olika håll och när dessutom Louise lämnade den kommentar hon gjorde vid förra inlägget beslutade jag att skriva lite till i alla fall. Jag vill ju komma ihåg dessa dagar när minnestavlan är tom och det jag ser bakåt är ett svart hål.

Spår efter höstlöv och fågelfjädrar

Spår…

Samtidigt vet jag inte hur länge till jag går kvar här. Att för evigt (?) finnas kvar i cyberspace var kanske nåt jag önskade förut, innan det blev så här svårt igen. Nu är inte det alls nåt mål att lämna spår efter mig. Spåren efter de mina och mig tar slut efter mig. Men hade jag haft en dotter skulle jag kanske ha gett henne det namn som var min mammas tilltalsnamn. Mamma Marita som har namnsdag idag.

Det är så många omkring mig som mår dåligt nu. Jag kan inte riktigt fatta att man fortfarande, år 2019, kan behandla människor som brickor i ett spel. Som saker… Och att den som försöker göra sig hörd tystas genom härskartekniker, anklagelser eller osynlighet. Jag har varit så stolt, så glad över somligt. I morse fick jag ta tre djupa andetag innan Sesam öppnade sig.

Relationer behöver en jobba på – och då menar jag alla slags relationer. Inte är jag bäst på det, men i en av mina roller behöver jag vara allt från morsa till beteendevetare – och däremellan pedagog, lyssnare, talare, jävligt kompetent generalist och… kort sagt en kameleont. Det håller inte i längden att bara köra över folk.

∼ ♦ ∼

Idag har jag jobbat med och bland högkompetenta människor. Jag har fått stöd från hög och låg och kraft att orka en stund till i motvind, men också att ge stöd tillbaka. Det är inte klokt hur många människor det finns som gråter på mitt jobb. Att jag mitt i allt detta fick ett nej gjorde minst ont av allt. Den här gången var jag beredd och jag tror ändå att andra möjligheter kan yppa sig. Bara jag får ytterligare lite bröd och stöd.

∼ ♦ ∼

Syskona Katt höll oss sällskap igår kväll och gör det säkerligen även i kväll. De ger mig sånt stöd, tror det eller ej, och även ro! Men det är väl inte konstigt – titta bara på sötnosarna Lucifer och Citrus!!!

∼ ♦ ∼

Och ovanför S:t Eriks torg såg jag domkyrkotornen i morse också.

Domkyrkan tisdag morgon 22 okt 2019

Ovanför S:t Erikstorg sträckte sig domkyrkotornen mot oktoberhimlen i morse.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndag kväll den 21 oktober och Mammas namnsdag 2019: Bröd (kakor) och stöd

 1. Tack!! Ibland behöver man tröstäta. Det gör mig ledsen att du har det så tungt, men det är även, som du ju verkligen förstått nu att jag tycker, givande att läsa, bl. a just därför. Livet är så jobbigt ibland, och på något vis ger det styrka att veta att man inte är ensam om det. Man vet ju det egentligen, men det är inte alla som delar med sig av det så modigt och öppet som du. Att du inte skriver om allt eller exakt varför är som sagt bra, (det gör inte jag heller) det är integritet och värdighet.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack Louise för att du både förstår och uppskattar. Det blev en liten kaka i kväll också, men annars gick jag ner två kilo på sex dagar förra veckan. Och viktnedgång skadar INTE.

   Gilla

 2. irene skriver:

  Gokväll! Tänker på dig och önskar att jag kunde sudda ut allt elände som drabbat dig. Men så är det ju inte, tyvärr. Glädjen som finns i ens liv går upp och ner, ingen vet när den kommer, men när den kommer så lyckas man förhoppningsvis tag i den och kan njuta av den en stund.
  Jag kommer sakna dina fyndiga blogginlägg och tips på läsvärda böcker om du avslutar ditt skrivande. Snälla sluta inte!!!!
  Jag önskar dig allt gott och va snäll mot dig!!!
  Irene

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Go kväll min vän! Jag tappar lusten att skriva ibland, inte helt och hållet, men för att jag inte kan skriva exakt det jag vill. Jag skulle vilja dela med mig av alla… dumheter jag råkar ut för. Det går tyvärr inte. Och jag själv är nog förresten den största dumheten. Jag sätter inga begränsningar för mitt skrivande, men ibland måste orden få… stanna inuti. Nog ska jag försöka fortsätta blogga eftersom minnet är som det är. Bloggen är ett fantastiskt minnes- och bildarkiv!
   Jo livet går upp och ner och det är på sätt och vis tur. Utan de tunga stunderna skulle en inte uppskatta de lätta, Det känns bara som om en inte orkar mer skit ibland. Du om nån vet ju också detta.
   Tack för att du läser och var rädd om dig! Din orange bläckfisk hänger fortfarande i backspegeln i Clark Kent. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.