Måndag kväll den 7 oktober och tisdagen den 8 oktober 2019: Godsaker, illamående och tårar


 Kära dagbok…

Det blev ett litet besök på höstmarknaden på Vaksala torg igår efter jobbet. Jag hade tänkte gå lite tidigare från jobbet. Så blev det inte. Men jag gicksprang och var nere på en kvart. Mötte Anna i hörnet på Main Street. Sen var det som om orken tog slut. Vi kollade lite grejor, men Anna hade handlat tidigare på dan och jag… jaa, jag bara tog  slut. Jag köpte var sin kokosstång till kvällskaffet och Anna köpte langos åt oss som vi käkade på stående fot. Sen mådde vi rätt illa, men konstigt nog stannade maten kvar i magen. Därför kunde jag provsmaka ett par fudge hemma senare som Anna hade köpt. Till Paradiset Iris öppnade jag ett femårigt Amarone Classico (jag har tidigare druckit årgång 2012) och Anna bjöd på de ostar hon hade köpt på marknaden. Allt var supergott!


Anna försökte få biljettpengarna tillbaka
från den avbrutna pendeltågsresan i torsdags. I det här fallet torde UL SL ha nåt att lära av SJ, tro det eller ej. Det var stora problem att fylla i UL:s SL:s formulär via mobilen – det sket sig vid personnumret där en skulle skriva in ett bindestreck fast det inte gick (mobilen visade enbart siffror). Till sist lyckades min smarta sambo. Nu är det bara att vänta och hoppas på att hon får tillbaka sina 244 kronor. Jag har ju redan fått tillbaka 210 spänn för tågbiljetterna och har blivit lovad hela summan för taxiresan, 1 342 kronor, också. Om UL SL tjafsar om 244 kronor dessutom borde de ha ännu mer att lära av SJ som hanterade mina ärenden både skyndsamt och till min belåtenhet. Jag har visserligen inte fått taxipengarna än, men de ska betalas ut inom några dar, har jag blivit lovad via mejl.

∼ ♦ ∼

Hela morgonen och förmiddagen hade jag sällskap av ett illamående. Det kan inte ha berott på att jag drack ett (1) glas vin igår kväll. Det kanske är magen som har bestämt sig för nästa steg efter den andra formen av reaktion den senaste tiden. Jag kände en viss tröst i att lilla Citrus höll mig sällskap hemma i morse. Hon hoppade upp på diskbänken och la sig, helt enkelt. Flera gånger har jag fått bekräftat att katter har ett sjätte sinne. Eller i alla fall att de känner av när en inte mår så bra.

Citrus på diskbänken

Citrus höll mig sällskap i köket i morse där hon låg på diskbänken.


Under min promenad till jobbet började jag gråta. 
Ja, jag är en lättrörd jävel och extra känslig nu när årsdagen på söndag närmar sig. Jag såg en liten pojke på S:t Olofsgatan som höll morfar/farfar och mormor/farmor, troligen, i händerna. Han såg så trygg och tillitsfull ut. Jag påmindes om att min trygga barndom tog slut när jag var nio år, ungefär. Om pojken bara visste hur grymt livet kan vara… Men livet kan också vara fantastiskt och underbart och en gåva är det, även om vi inte tycker det understundom.

∼ ♦ ∼

Jag har försökt fungera och prestera på jobbet, för hemma och sjuk är jag bara om jag får pesten. Förmiddagen innebar att jag betade av en massa mejl som entusiastiska avsändare skickat igår kväll. Mina arbetstider är 8 – 16.30 och jag jobbar inte utanför dessa tider om jag inte blir beordrad. Beredskap får jag ingen ersättning för och då har jag utgått från att jag inte ska ha beredskap. Det spelar ingen roll hur kul jobbet är/kan vara – jag är för stolt för att jobba gratis. Jag hann även arkivera en del saker under förmiddagen. Eftermiddagen var sen helt inbokad av möten från klockan 14 fram till 16.30. Men i sista stund avbokades de två första mötena. En kan undra Jag undrar vad det är som händer.

I morgon ska jag jobba på distans hemifrån. Vi, eller hela huset, snarare, får hem hantverkare som ska lufta element med mera. De kommer nån gång efter klockan 10, mer preciserat än så är det inte. Vi är inte den enda lägenheten som har fem rum och kök och två våtutrymmen, så det lär ta sin lilla tid och det är förstås omöjligt att säga ett mer exakt klockslag. Men vi välkomnar dem, för åtminstone två av våra element är iskalla. Jag vill vara hemma så att inte familjen Katt blir skräckslagen eller smiter ut och blir överkörd eftersom nån glömmer att stänga ytterdörren. Katterna blir skiträdda av såväl dörrklocka som porttelefon. Det kan en inte tro när en ser nedanstående bilder, av tryggheten personifierad…

∼ ♦ ∼

I kväll åt vi också ihop, sambon och jag, men denna gång inte på stående fot utan vid vårt lilla köksbord. Anna köpte hem lax igår. Fisk blir en smart av, sägs det. Dessutom är det gott.

Laxmiddag

Laxmiddag i kväll!

∼ ♦ ∼

Och hon stod där i morse, Dômen, tillsammans med kranen. Jag tror att hon såg mina tårar, för de hade inte hunnit torka.

Domkyrkotornet och en kran

Tornet och kranen i morse.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 7 oktober och tisdagen den 8 oktober 2019: Godsaker, illamående och tårar

  1. Mösstanten skriver:

    Jag får hoppas att pojken du såg får uppleva trygghet länge. Det kan inte vara lätt att förlora den vid nio års ålder. Förr eller senare får vi ju svårigheter allihop, men de får gärna komma lite senare livet.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.