Lördagen den 5 oktober 2019: Även brandvarnaren fick jobba hemma


 Kära dagbok…

Boken Cold case Försvunnen o kaffe på sängen

Lördagsstart – efter utfordring av djur.

Idag har jag överraskat ”alla”, inte minst mig själv: jag har lagat mat tre (3) gånger. Jag minns faktiskt inte när jag lagade mat sist här hemma, så du må tro, kära dagbok att det blev många kors i taket. Men… vi tar väl dan från början…

Nånstans mellan klockan fem och halv sex vaknade jag av kattkrafs på sovrumsdörren. Jag skyndade mig upp så att sambon, som skulle jobba 7 – 21 med två timmars ledigt på eftermiddagen, skulle få sova så länge det var möjligt. Fast sambon hade varit vaken sen klockan fyra och var uppe på grund av att nån i huset rumlade runt. (Ja, jag har varit en surkärring och skvallrat för pratat med en i styrelsen om rumlandet och om skräp i form av lastpallar som flyttats från gården till den smala gången på vinden. Inte OK!!!) Jag gav våra katter mat ändå, sa några ord till Anna och kröp ner i sängen. Lyckades slumra av och till fram till klockan halv åtta. Då fixade jag kaffe och läste en stund innan jag startade tvättmaskinen (efter klockan nio = hyfs som granne).

Det blev en snabb frukost och lika snabb avsvabbning innan jag tog Dramaten och rullade iväg till Korgtassen för att handla. På förmiddagen var det en härlig höstdag, med kylig luft, varm sol och vackra färger.


På Korgtassen hade det blivit så fint, 
men det tar sin lilla tid att lära sig var allting finns. Jag shoppade Dramaten full och var så nöjd, för jag fick storköpsrabatt och allting på lappen följde med hem. Fast… räksallad blev visst Skagenröra… Nåja, en kan inte ha alla rätt jämt.


Familjen Katt
passade på att både softa
och njuta av höstsolen på balkongen medan jag var borta. När jag kom hem igen var nämligen friden slut, för då dammsög jag. Katterna hatar verkligen dammsugaren, men idag var de lite sega och stod ut ovanligt länge.


Efter en härlig dusch åkte jag till
Äldreboendet och hämtade hem sambon. Det var oss två jag lagade mat första gången i dag åt. Det blev extra köttig chorizo för Anna och kalkonbrännare för mig med bröd, bostongurka och Skagenröra. (Det var faktiskt helt OK med Skagenröra till korven.) Det var under denna matlagning som brandvarnaren började larma. Den gillar uppenbarligen inte när jag är i köket. Katterna blev hysteriskt rädda och Anna, som satt och halvsov i sin fåtölj, fick ett bryskt uppvaknande. Men… lunchen blev godkänd. Jag hann dessvärre inte fota på grund av larm och tidsbrist.  Anna skjutsades efter kaffe och kaka tillbaka till arbetet och katterna tvättade sig och la sig till ro igen.


Jag slog upp rätta sidan i min svarta receptbok, 
öppnade ett vin från Casa Tofflan, årgång 2017 till såsen samt ställde mig vid spisen. Där lagade jag först söndagsmiddagen, min vuxliga italienska pastasås. Med en matlagningsöl till hands och stängd köksdörr höll sig både jag och brandvarnaren tysta. Den stängda köksdörren uppskattades emellertid inte av unge herr Katt som ville in i köket och ”hjälpa till”.


Jag provsmakade såsen och den var OK. 
Efter en stunds vila var det dags att traska ut i köket igen och laga till lite lördagsmiddag. Det blev spaghetti och kycklingfärs med lök, vitlökssalt och ketchup, en klassiker från mitt barndomshem. Men då var det förstås mjölk i glaset, som 57-åring tog jag ett glas av mitt hemtrampade Casa Tofflan 2017.


När Anna har cyklat hem i kväll 
blir det några bitar ost, ett par kex och ett glas go-vin köpevin. Nån mer mat orkar jag inte laga idag. Tre gånger på en och samma dag får räcka. Jag tycker att jag har jobbat hårt här hemma.

Dagens krämpa: ryggont.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Ironi, Krämpor, Mat, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördagen den 5 oktober 2019: Även brandvarnaren fick jobba hemma

  1. Mösstanten skriver:

    Ja det var mycket matlagning på en gång, men söndagsmiddagen är väl klar då?

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.