Tisdag kväll den 1 oktober och onsdagen den 2 oktober 2019: Tillklippt, magproblem och jobbiga ting


 Kära dagbok…

Hos frisören

Väntan, väntan… men den som väntar på nåt gott…

Jorå, jag var och fick håret klippt igår. Tanken var väl att jag skulle lägga ut sedvanlig nyklippt selfie, men många orsaker gjorde att det inte blev så. En orsak var att jag blev väldigt sen hem och då var det katterna och lite annat som behövde prioriteras.

Sen hade jag också behov av att äta nåt, för mitt magproblem har gjort att inget stannar kvar, så att säga, längre än 30 – 90 minuter. En skulle kunna tänka sig en viktnedgång, men det har jag inte noterat. Jag har försökt äta lite skonsamt, som fisk och ris igår till lunch och rostat bröd till kvällen. På morgonen äter jag som vanligt yoghurt. Den kunde jag behålla idag i nästan en och en halv timme, dagens lunch (sallad) ungefär lika länge. Det tar sig, som han sa som hade eld i håret.

Selfie nyklippt 1 okt

Ingen skönhet, men fin i håret.

På tal om hår tog frisören gott om tid på sig med kunden före mig, men också med mig. Jag mår så bra av att få låta nån pyssla om skallen en stund. Det är nästan så att jag tror att det är bra för insidan av skallen också. Oavsett, nån skönhet har jag aldrig varit och lär aldrig bli och på bilden ser jag inte heller så glad ut. Det har sina förklaringar och en av dem är den krånglande magen. Fin i håret tycker jag i alla fall att jag är. Frisyren är otroligt lättskött. Med några snabba fingrar och lite gucka från en ljusblå burk kan jag snabbt förändra den också. Jag menar, ibland vill jag se tuff ut, ibland korrekt, ibland vill jag bara se dum ut. Kort sagt, jag lägger inte mycket pengar på kläder och jag använder inte smink, men håret… det går jag och får klippt – och numera rakat –  var sjätte vecka sen 20 år tillbaka i tiden.

En riktigt god vän och jag telefonerade en lång stund under kvällen. Det var skönt att prata krämpor med nån som förstår. Vidare hann jag läsa ut den psykologiska thrillern om en kvinna som drabbas av minnesförlust. Jag bytte till en av de böcker jag köpte i fredags, en bok vars författare belönades med priset Årets deckardebut Crimetime award 2019 dan efter jag hade köpt boken, tror jag, under bokmässan i Göteborg.

Böckerna En främling i mitt hus och Försvunnen

Bokbyte från en minnesförlustkvinna till en bok vars författare nyligen fått deckardebutpris.


(Jag noterade för övrigt under dan idag
att även sambon har bytt bok och nu läser en av mina böcker. Vi var ju på Kärleksmässa under Pride och då predikade bland annat pastor Ann-Christine. Jag läste för flera år sen boken Ann-Christines dotter har skrivit om sin pappa, nu är det Annas tur. Det var roligt att kunna plocka fram boken ur en hylla till henne.)

Sambon jobbade kväll så jag hängde med familjen Katt. Men i ärlighetens namn var de i slöaste laget… Mini var ilsk för att jag snodde ”hennes” skrivbordsstol – som egentligen är min.

 

Lucifer på frukostbordet

Han purrade så gott i morse.

När sambon kom hem pratade vi igenom vissa saker. Vi har båda behov av ensamtid och det är inte lätt att få till när en själv önskar. Dessutom är vi ju tre som bor ihop ibland. Jag kan inte ändra på mina arbetstider och att hänga på krogen om kvällarna är roligt – då och då. Nån lösning hittade vi inte, men frågan – och några till – kom i alla fall upp till diskussion.

I morse blev bristen på ensamtid synnerligen tydlig när Lucifer började krafsa på sovrumsdörren. Jag fick i alla fall sova till halv sex. Dessvärre somnade jag om hårt och vaknade inte förrän alarmet tillrade igång 6.15. Vid frukostbordet trängdes min yoghurtskål, min kaffemugg och min bok på gång med… Lucifer. Han purrade så gott och tittade på mig då och då att jag inte hade hjärta att lyfta ner honom.

∼ ♦ ∼

På jobbet är det som det är just nu. Det är bara att acceptera att allt gammalt ska bort och allt nytt ska in. Jag satt i möten i princip hela förmiddagen. Det sista var med Tjifen, numera min före detta chef. Det var roligt att höra att hon trivs med sitt nya jobb, men också att hon tycker att jag gjorde ett bra jobb när hon var min chef. Utöver detta har jag jobbat med en del praktiska förberedelser inför det nya samt besvarat en löneenkät från facket. Resultatet av den senare är jag inte särskilt hoppfull inför.

∼ ♦ ∼

I kväll har jag ensamtid med familjen Katt från 17 till 21. Det passar mig bra, för då kan jag ladda ordentligt. I morgon blir det nämligen en annorlunda dag och jag ska inte till jobbet. I stället väntar äventyr som förhoppningsvis är både givande och lärorika – och inte gör alltför ont. Därför kommer varken blogginlägg eller domkyrkobild här den 3 oktober. Men jag lovar dig, kära dagbok, hon stod där i morse, Dômen.

Domkyrkotornen ons morgon 2 okt 2019

Hon tornade upp sig i morse, Dômen.

∼ ♦ ∼

MEN! Jag har ju glömt ett stort jubileum. Den 7 september för 15 år sen slutade jag röka. Det är det bästa jag har gjort i mitt liv. Hur kunde jag glömma att fira mig???

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, HBTQ, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 1 oktober och onsdagen den 2 oktober 2019: Tillklippt, magproblem och jobbiga ting

  1. Stackars dig, så känner jag. Krya på dig och magen! Skönt att du pratade med en god vän, för precis som du skrev hos mig är vänner så värdefullt!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.