Torsdag kväll den 22 augusti och fredagen den 23 augusti 2019: Nånting är inte bra, men nåt är bra också


 Kära dagbok…

Frågetecken och gubbe tecknat

Vad menas, WordPress???

Nånting har inte varit bra. Nä, det är inte länge en får njuta av att ha det gott. Det har visat sig att den som surfar in på min blogg via mobilen eller en padda har fått nån irriterande pop up-reklam som det inte har gått att komma förbi. Jag anmälde detta till WordPress och upptäckte att vi är flera användare av WordPress gratisversion som har råkat ut för detta synnerligen irriterande. Jag startade även en dialog med de andra WordPressarna som har råkat ut för samma elände. Vid lunchtid fick jag svar från WordPress. Siten som skickar ut den oönskade reklamen är anmäld av WordPress. På WordPress jobbade de vidare för att hitta en lösning. Och på eftermiddagen var den irriterande pop up-reklamen borta när jag mobilsurfade! HURRA!

Har du provat att surfa in här via mobilen eller din padda? Ett tips är att rensa din webbhistorik och sen prova igen. Nu har jag testat på två mobiler och allt fungerar som det ska. OBS! Det var inget virus utan bara reklam som inte följer reglerna.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan får en smäll

Trött och helt slut.

En annan sak som inte heller var/är bra är att jag blev så förfärligt trött igår kväll. Visserligen tog det tid innan jag kunde slå ner röven efter arbetsdagen, handling, torka kattspya (Anna torkade också, för hon hittade en till), tvätterier etc, men så betungande var väl inte det. Jag kände mig ändå helt slut och frusen, som om jag fått en hård smäll, och gick och la mig före klockan 22. I morse när jag vaknade kände jag mig lite, lite förkyld. Förhoppningsvis står jag emot. Jag har inte tid att vara sjuk och hemma från jobbet nu.

Nånting är emellertid bra också. Igår kväll blev det i alla fall bokbyte för jag hade typ bara 30 sidor kvar att läsa. Upplösningen i Felsteg var mycket spännande, så det var ingen tvekan om att jag bytte till uppföljaren Stormvarning. Maria Adolfsson är en författare att lägga på minnet! Jag påbörjade läsningen av den andra delen i Doggerlandserien igår innan jag slocknade och fortsatte lite i morse. Plötsligt hade jag läst en åttondel av boken ungefär, det vill säga något mer än 50 av de 420nånting sidorna i pocketutgåvan… Dessutom var del två och jag mycket färgmatchade dagen till ära. Blå är dagens färg. (Ja det är fredag, om nån har missat det, vilket innebär sovmorgon i morgon bitti. HURRA!) För övrigt har jag lärt mig att Doggerland är påhittat av författaren – så tillvida att det inte längre finns. Men det har funnits, för en sisådär 6 000 – 7 000 år sen.

∼ ♦ ∼

Kerstin och jag lunchar

Lunch och jobbprat med Kerstin.

Ja nu är det äntligen fredag. Det är inte så att jag har längtat till fredagen utan mer till helgens två sovmorgnar. Dan började soligt och varmt, men redan vid morgonfikat såg jag att det regnade. Appen visade däremot halvklart väder först. Ursprungligen skulle regnet komma vid lunchtid eller strax efter. Nu får vi hoppas på en regnfri kväll i stället. Jag och min tvåveckorssambo ska traska iväg och äta hos Phil och det vore roligt om det inte regnar för mycket på oss.

Jorå jag jobbade lite idag också. Det var bara att inse att det får bli ett nyhetsbrev nästa vecka. Det finns uppenbarligen behov både bland medarbetare och chefer, så nån informationsstress råder visst inte. Jag började skriva lite i alla fall och fixade en bild. Det blev en sen lunch idag, kombinerad med jobbprat med barnbarnet till han som har gett namn till huset jag jobbar i. Jag tog inget från salladsbuffén – det var ju tre sparrisar på tallriken – och lämnade en del av riset för att få plats med kvällsmaten.

Och nu ska jag traska iväg och äta igenGissar att jag däckar i fåtöljen sen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.