Tisdag kväll den 20 augusti och onsdagen den 21 augusti 2019: Snigelpost med rörande snigelpost, en mugg choklad och röda bågen


 Kära dagbok…

Igår hade jag fått brev. Igen. Plötsligt har jag insett hur roligt det är att få snigelpost. Det var ett ganska tjockt kuvert och avsändaren var mammakusinen B. Mycket spännande! Jag lät det ligga en stund innan jag sprättade upp kuvertet. Det visade sig vara ett smart drag. Innehållet gjorde mig både glad och rörd.

Kort från mammakusinen B

Ett tjockt kuvert med detta innehåll.


Augustikortet innehöll en rapport, förklaring och hälsning
från mammakusinen B. Vid vissa rensningar som har med filateli att göra, denna hobby som väl numera knappt kan existera, hade de tre vykorten hittats. Två av dem är avsända från Finland, ett från Danmark. Mottagare var mammakusinen B:s föräldrar – avsändare var mina föräldrar. Det var så rörande att se handstilarna som jag så väl känner igen. Pappa var en busig typ och ett av Finlandskorten hade han skrivit på finska. Mammakusinen B:s föräldrar kunde absolut inte finska, så jag undrar om de nånsin fick texten översatt… Det står emellertid ”Nu är vi i Finland…” så gissningsvis var min hulda moder med också. Inte jag, vad jag minns (1976).

Kort från pappa på finska till mammakusinen Bs föräldrar

När pappa var i Finland skrev han uppenbarligen till släktingar i Sverige på finska…


Sen är vi plötsligt i Danmark, i Köpenhamn. 
Mamma och jag är med pappa till Malmö, tror jag, där han deltog i en kyrkokonferens.

Kort från pappa från Köpenhamn till mammakusinen Bs föräldrar

På konferens med avstickare till Köpenhamn. Pappa har skrivit kortet, mamma och jag har skrivit våra namn, så vi var uppenbarligen med.


Slutligen är plötsligt mamma i Finland, ensam. 
Eller hon hälsar på farmors systrar som bodde där ända till sommaren 1982 när de flyttade till Sverige.

Kort från mamma till mammakusinen Bs föräldrar

Plötsligt är mamma ensam i Finland – eller snarare med farmors systrar.


Tänk så roligt det var för mig att få de här tre korten! 
Det är lite svårt att se när de är sända, bara ett är daterat 1976, men jag gissar att även de övriga två är från 1970-talets mitt eller senare. Att skriva och skicka vykort är ju inte heller nåt en längre gör, tyvärr. För vykort kan en ju spara! Uppenbarligen hade mammakusinen B:s föräldrar sparat vykorten – åtminstone till sin svärson som är filatelist. Och mammakusinen B:s föräldrar betydde mycket för mig när jag var barn. De blev lite extra morföräldrar till mig när mamma blev sjuk och ofta var långa perioder på sjukhus efter att mormor hade gått bort 1971, cirka tre veckor efter min nionde födelsedag. (Ja, mormors hastiga dödsfall kan ha lockat fram mammas kroppsliga sjukdom.) Ett stort och varmt TACK till mammakusinen för korten!

∼ ♦ ∼

Jag var ensam hemma med familjen Katt till klockan 18, ungefär. Sambon jobbade och vår tvåveckorssambo/gymnasisten var ute med kompisar. (Detta innebar att jag kunde ägna mig åt min snigelpost och gråta en skvätt ifred. Jag skrev lite också och gjorde klart månadens räkenskaper.) Nu för tiden umgås de unga mest elektroniskt, så på nåt vis blev jag extra glad även för detta besök ute i verkliga livet. Det var också en pigg och glad kille som kom hem igen. Familjen Katt var varierat pigg. Lucifer la beslag på min skrivbordsstol så snart jag lämnat den. Där fläkte han ut sig…

Lucifer på rygg i min skrivbordsstol

Lucifer var mest pigg på att fläka ut sig i min skrivbordsstol så snart jag lämnat den.

 

Mini höll mig sällskap i vardagsrummet där jag satt och läste samt surfade på Paddy*. Vi tittade inte på TV alls, men Mini valde ändå Annas fåtölj.

Mini i Annas fåtölj

Mini höll mig sällskap i vardagsrummet, men valde en egen, det vill säga Annas, fåtölj.


Citrus
har varit både busig och en riktig jägare den senaste tiden. Några galoppturer tillsammans med morsan (= Mini) blev det igår kväll, men jag gissar att åldern tog ut sin rätt för mamma Katt. Citrus, däremot, hoppade upp på klätterpelaren på ballen** och låg där och spanade. När jag kom ut för att kolla vad hon höll på med var hon busig och ömsom bet, ömsom tvättade mina fingrar. Det är svårt att få bra och skarpa bilder på den kissan, för hon är aldrig stilla.

Citrus tvättar min hand

Busan Citrus ömsom bet, ömsom tvättade mina fingrar.


Anna
jobbade till klockan 21 och eftersom gång- och cykelvägen till hennes jobb var avstängd i morse bestämde vi att jag skulle hämta henne med bil. Vi åkte och kollade och det såg ut som om vägen var öppnad igen.

∼ ♦ ∼

I morse skulle vi upp alla tre (människor, alltså), men lite olika tider. Och det är ju praktiskt! Anna gick upp först och gav katterna mat. Jag kom upp därefter och tömde kattpottorna före morgonduschen och frukosten. Innan jag gick till jobbet kollade jag så att gymnasisten var vaken. Idag skulle det vara diagnostiska prov som inte får missas.

Promenaden till jobbet var behaglig. Jag tog tröja, men blev varm ungefär halvvägs. Idag satte jag på mig mitt andra par skor, Adidasskorna. De nyaste, förstås. (De gamla har jag när jag kliver omkring i landen i Slottsträdgården. Det är väl därför Citrus älskar dem – de luktar nog lite…) Det är härligt att kunna variera vilka skodon en har på sig trots att en har überonda fötter!

Svarta Adidasskor

De ”nya” Adidasskorna funkar också trots überonda fötter.

 

Kaffemugg med godis

Jobbkaffet kan jag inte dricka, så jag får smutta på choklad i stället.

Tänk att det redan är onsdag! Nu är det nerförsbacke till lördag och sovmorgon. Det känns som om jag verkligen behöver sova. Sambon jobbar i helgen, men den här veckan har hon i alla fall hela fem sovmorgnar, varav en ledig dag, och bara två morgnar med tidig uppgång. Själv är jag egentligen morgonmänniska, det blev dock en rejäl dygnsvändning på semestern. Jag kan tycka att det är skönt att vakna tidigt om jag är ledig – bara jag får ligga och läsa och dricka kaffe på sängen innan jag gör nåt annat.

På jobbet har jag varken legat i sängen eller druckit kaffe. Magen protesterade redan första dan mot jobbkaffet, så jag får smutta på choklad i stället. Dan har inte erbjudit nåt extraordinärt. Det ramlar in småjobb hela tiden, jobb som jag försöker beta av vartefter. Inventeringen petar jag också i. Jag har dokumentet öppet och fyller i när jag kommer på nåt.

Armbågen och bettet/sticket? Jodå, kära dagbok, tackar som frågar. Nedan en bild från igår kväll och en bild som jag tog i morse när jag kommit fram till jobbet. Som synes är det mörkare rött kring själva bettet/sticket och ljusare utanför. Igår kväll kliade det som fan och då smorde jag på lite salva jag har sen tidigare mot eksem. Idag har det nästan inte kliat alls, det sticker mest när armbågen nuddar nåt.

∼ ♦ ∼

Och nu ska jag betala en infrastrukturavgift för två resor i bil över Brona i juli. Det var värt tio spänn!

Infrastrukturavgift för färd på Brona

Så värt tio spänn!

∼ ♦ ∼

*Paddy = min surfplatta
**ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.