Femte och sista semesterveckans första dag 2019: Gnäll, gofika och grattis


 Kära dagbok…

Boken Sigillet och kaffe på sängen

Morgonsysslor en ledig dag.

Idag försökte jag stiga upp lite tidigare än vanligt. Ja, klockan var faktiskt knappt nio. Min sambos semester är slut, men idag har hon haft ledig dag. Själv gick jag idag in på min femte och sista sommarsemestervecka. Som alltid en ledig dag blev det läsning och kaffe på sängen. I morse blev det även en del gnäll också, för eftersom reclinern har pajat på bästefåtöljen får jag ont inte bara i ryggen utan även i nacke och axlar. (Då njuter väl Elisabeth som tyckte att jag skröt om min fåtölj när jag var arbetssökande.) Jag kommer liksom inte i rätt läge med kroppen, vare sig jag ska glo på TV eller läsa. Därför blev det extra mycket varmvatten på onda axlarna i morgonduschen och därpå ett fett lager med Linnex.

Jag läste i alla fall en god stund först. Även den här boken är ett recensionsexemplar. Boken är ganska snabbläst och bra, trots att det egentligen inte händer så mycket. Märkligt nog handlar den, liksom boken jag läste innan, om gravida kvinnor. Graviditet och barnafödsel är ju nåt jag aldrig kan förstå och är ganska ointresserad av eftersom jag inte har eller kan få några barn. Det blir… liiite tjatigt att läsa om det, ska jag erkänna. Men boken jag läser nu är en historisk roman och den är inte så tokig. Mer kommer förstås i en recension sen!

Idag blev det en tur ner på stan för ett besök i vården och ett besök på ett apotek. Vädret var märkligt. Ena sekunden var det soligt och varmt, nästa regnade det och åskade, till och med. Det märktes att semestern är slut för många, för det var en hel del lunchare på stan. Sambon bjöd mig på en glass som vi intog på en bänk vid floden. Men innan dess hade vi botaniserat på Röda Rummet och gjort ett antal fynd. Två böcker köpte jag till mig, Karin Alfredssons nyaste Sista färjan från Ystad och Alex Marwoods tredje och fristående psykologiska thriller Den mörkaste hemligheten. Båda böckerna är inbundna och säkert bara lästa en gång. De kostade 150 respektive 125 kronor.


Vi mellanlandade hemma på Main Street en stund 
innan vi traskade iväg igen, denna gång till Korgtassen för att bland annat köpa varmrökt lax på extrapris till middag. Till den ska vi äta vår egen potatis, förstås. Jag passade på att hoppa in på en foto- och uraffär i Kvarnen för att höra om de kan laga mammas årsur. Det kanske de kan, men det lär kosta.

Det blev gofika på ballen* efter handlingen. Familjen Katt var förstås med. Mini låg mellan oss i balkongsoffan, Citrus nära ett fönster på en kudde och kung Lucifer Tufsrumpa på klätterpelaren.

∼ ♦ ∼

I kväll ska vi se säsongspremiären av Det sitter i väggarnaDet är också premiär för en ny programledare, Rickard Thunér, Snyggve kallad av somliga (bor för övrigt i Vadstena, på en gata som Anna och jag nog promenerade på i somras…). Jag tror han gör lika bra ifrån sig som Christopher O’Regan, som var jätteduktig (och som bor i Gamla stan).

∼ ♦ ∼

Anna bakar bröd och jag har hängt tvätt från maskin nummer två. Den första dagen i min femte och sista semestervecka är snart till ända. Vad ska jag göra resten av dagarna, tro? I kväll ska jag i vart fall äta lax, glo på TV, bädda rent och säkerhetskopiera och rensa fotofiler.

Men mest av allt i afton gläds jag för nån annans skull, nån som har fått sin ekonomi tryggad ett ganska långt tag framöver. Detta har h*n fått genom hårt arbete, genom att vara tillgänglig, visa intresse, vara utvecklingsbar och ställa upp. Det är så GÖTT när sånt lönar sig! Grattis J!

Glas med champagne

Skål och grattis!

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Femte och sista semesterveckans första dag 2019: Gnäll, gofika och grattis

  1. Jag får se ”det sitter i väggarna” på play sen. Jag tänkte först att det var synd att den förra slutade, han fick det att låta så spännande 🙂 men, den nye är säkert bra också, vi får väl se

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.