Ett rött vin: Il Segreto Sangiovese 2017


Ett inlägg om ett rött, italienskt och hemlighetsfullt vin.


 

Il Segreto Sangiovese 2017

Ett ”hemligt” Sangiovese till lördagskvällens middag.

Att jag gillar italienska viner råder väl ingen tvekan om. Men jag gillar också fylliga viner, kraftfulla. Samtidigt vill jag förstås inte bli tung i huvudet av dem eller få huvudvärk. Och så försöker jag hitta viner som inte har så hög sockerhalt.

För ett tag sen följde två italienare med mig hem. Igår kväll slog jag på stort och lagade mat (jag vet knappt hur spishällen och ugnen fungerar…). Givetvis bjöd jag sambon på rikligt med vin till – ifall att… Vinflaskan jag öppnade har ett hemlighetsfullt namn, Il Segreto Sangiovese 2017. Sockerhalten ligger på under tre gram per liter, alkoholhalten på 13,5 procent. Priset var 109 kronor.


Systembolaget rekommenderar att vinet serveras
till rätter av lamm- eller nötkött. Jag serverade stekt kycklingfilé med tillbehör. Det gick alldeles utmärkt.

Så här står det på Systemets webbplats om vinets smak och doft:

”Fruktig, något kryddig smak med rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, choklad, plommon, kaffe, kanel och vanilj. […] Fruktig, något kryddig doft med rostad fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, mintchoklad, kaffe, vanilj och tobak.

Det här vinet hade en otroligt spännande doft och smak! Jag kunde inte riktigt sätta fingret på vad mina sinnen kände, men det var rejält tilltalande. Vinet hade en viss fruktighet samtidigt som det var kraftigt utan att bli för tungt. Kryddighet i doft och smak kände jag definitivt. Vinet var riktigt bra och det köper jag igen – trots att jag inte kommer på dess hemlighet.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.