Pride 2019: Söndag med rätt nya traditioner för kropp och själ


 Kära dagbok…

Traditioner skapar vi hela tiden, tycker jag. En gammal Toffla som jag har fått lära sig den rätt hårda vägen att inte hålla fast vid det gamla utan i stället gå vidare och skapa nytt. Och faktum är att inte gör direkt ont, snarare tvärtom. Nya traditioner gör gott i själen.

En av Annas och mina nya traditioner är att åka ut på Djurgården nån gång under Pridedagarna. Den här gången tog vi färjan över på söndagen.

 

Blomma i Rosendals trädgård

Rosendals trädgård på Djurgården.

Anna hade pratat om att hon ville besöka Rosendals trädgård som ligger på Djurgården. Jag har varit där tidigare, i ett annat liv, för typ 15 år sen, så det var dags för ett nytt besök. Vi promenerade från färjan förbi såväl Grönan som Skansen och vidare in på en gångstig. Sen låg trädgården plötsligt där – med blommor, örter, labyrint, gamla träd, Carl Michael Bellman, ett trädgårdskafé där det precis som sist var omöjligt att få plats att fika, bröd med brillor, vindruvor med mera. Visst var det fint, men… nja, våra Linnéanska trädgårdar och framför allt vår Slottsträdgård i Uppsala är faktiskt bra mycket finare. Rosendals trädgård på Djurgården är, enligt min mening, nåt överskattat. I’m not impressed.


En del av vår nya Djurgårdstradition 
är att äta räkmacka där. Den här gången smaskade vi i oss en ljuvlig räkmacka på Lilla Hasselbacken. Vi satt i trädgårdsmöbler som såg väldigt obekväma ut, men som var förvånande bekväma.


Vi tog färjan tillbaka och kollade runt lite i Gamla stan en stund
efter nån restaurang lämplig för söndagsmiddag. Trots att där finns massor kändes det rätt omöjligt, för de flesta restauranger har likartade menyer, vilket innebär stor begränsning i middagsutbudet för såväl Anna som mig. Kanske mest mig. Och Anna ville bjuda mig på en riktigt bra söndagsmiddag.

Efter en stunds vila traskade vi Kåkbrinken upp till Storkyrkan för att delta i en kärlekens mässa, en annan av våra nya traditioner.

Kärleken är störst av allt, enligt Den heliga skrift, men jag erkänner att jag inte kände mig hundra procent kärleksfull gentemot det lesbiska par med två små barn som var på plats. De gjorde väl allt annat än satt stilla och lyssnade när Ann-Christine Ruuth predikade, körer sjöng, Anders spelade tenorsax med mera. Men jag höll mig i skinnet och kände ändå nån sorts… frid…

∼ ♦ ∼

Efter mässan strosade vi lite fram och tillbaka innan vi dök ner i Gamla Stan Hofs källarvalv för att äta söndagsmiddag. Det visade sig vara en riktig lyckträff! Stället var inte precis byyyst med folk, så vi fick utmärkt service. Mat och dryck var sen riktigt på topp. Förrätten, vitlöksbröd, serverades på ett annorlunda vis och smakade så gott. Till huvudrätt åt jag grillad lax, smältande god i munnen. Jag tror bestämt att ytterligare en ny tradition blir att gå till den här restaurangen igen. Senare på kvällen gav jag den mitt bästa omdöme på bland annat Trip Advisor.


Mycket nöjda med avslutningen gick vi hem till hotellet 
för att softa med bubbelvatten och godis. Och packa lite, för dagen därpå var det dags att resa hem. De underbara dagarna i Stockholm var slut.

På hotellsängen med Ramlösa och godis

Stolta och kära efter underbara dagar i Stockholm.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Film, HBTQ, Mat, Musik, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Pride 2019: Söndag med rätt nya traditioner för kropp och själ

 1. FEM skriver:

  Men ååhh! Vi hamnade också i en källare nånstans i Gamla Stan bara hux flux när vi ville fika en gång. Men jag kommer inte ihåg vad stället hette. Riktigt mysigt var det. Lite folk, lite mörkt och murrigt och fikan var riktigt god. Det kom folk och beställde mat, bakad potatis och lite såna lättare grejer och det såg också himla gott ut. Det var som flera källarrum med bord och stolar och rätt så stort. Vi tänkte att vi skulle gå tillbaka nån gång när vi är i Stockholm men det har inte blivit så.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det här stället låg på Stora Nygatan och hade tills ganska nyligen varit thairestaurang. Det fanns en uteservering och en lite trist servering i gatunivå, men nere i källaren var det urmysigt. Maten var jättegod också! 😛

   Gilla

 2. uppsalaewa skriver:

  Vilka trevliga dagar i Stockholm. Jag instämmer i ditt omdöme om Rosendals trädgårdar. Numera får man diska efter sig på kaféet där. Hur kul är det?

  Gilla

 3. Bulle med glasögon 🙂 🙂

  Det låter bra, man ska skapa traditioner av saker som man gillar !

  Jag har inte besökt den trädgården, och på beskrivningen från dig så kanske det inte var något att sträva efter heller

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nej inte bulle, det var brödlimpor med brillor. Såg för dumt ut. 😆

   Visst ska en det?! (Skapa egna traditioner av sånt en gillar.)

   Nä, kolla vad Uppsalaewa skriver – gäster som tvingas diska! Nej fy!!! 😦

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.