Den skrattande hazaren


Ett inlägg om en bok.Kjell Erikssons bok Den skrattande hazarenÄntligen blev det ett kärt återseende!
I maj i år kom Kjell Erikssons elfte bok om numera före detta Uppsalabon och polisen Ann Lindell, Den skrattande hazaren. Boken var en i högen deckare jag nätshoppade för att läsas i sommar. I morse läste jag ut boken.

Ann Lindell har flyttat från Uppsala norrut i länet för att jobba med att göra ost i en liten by. På nyårsnatten bränner nån ner byns skola, en byggnad som har varit boende för asylsökande. Tre människor dör i branden. Ann Lindell kan emellertid inte låta bli fallet tillsammans med sin före detta kollega Sammy Nilsson. Det visar sig inte bara handla om en brand och flyktingfientlighet på landet utan om nåt mycket större. Parallellt med fallet får läsaren följa såväl Anns som Sammys relationer – och problem, förstås. Den ena tar upp en gammal relation, den andra står inför en separation.

Jag gillar verkligen Kjell Erikssons böcker och hans sätt att skriva. Det är ett enormt flyt i hans språk och jag har svårt att lägga ifrån mig boken trots att jag måste göra det ibland eftersom det finns nåt som heter Verkliga Livet. Boken är lagom spännande. Den tar upp aktuella problem i såväl samhälle som människor emellan.

Toffelomdömet blir det högsta. Den som har missat Kjell Erikssons böcker om Ann Lindell har missat mycket! Reparera det misstaget.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Den skrattande hazaren

  1. Jostvin Smith skriver:

    Tack för boktips! La till dem i ljudboksappen. Jag har haft svårt att hitta nåt att fastna i i sommar.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.