Måndagen den 5 augusti och tisdagen den 6 augusti 2019: Hemma, Hammarby och sittpall blev fotpall


 Kära dagbok…

Igår kom vi hem efter fyra nätter och fem dagar knappt i Stockholm. När en har varit i vår kungliga hufvudstad så länge och dessutom deltagit i årets Pridefestival är det faktiskt rätt skönt att komma hem. Det blev så tydligt att Uppsala är en sån småstad jämfört med Stockholm. Nu trivs jag väldigt bra i Stockholm – så länge jag kan åka hem igen. Allra mysigast är Gamla stan och även i år bodde vi på hotell där. Dagarna och nätterna försvann snabbt.

Lite trist är det förstås att komma hem till vardagen igen, men vi har fortfarande semesterdagar att fylla med nya äventyr på hemmaplan. Pride blev inte riktigt det jag hade hoppats på i år. Behållningen med Stockholmsresan var att få vara med min sambo nån annanstans än hemma. Mer om resan och vad vi gjorde kommer i separata inlägg. Jag inleder i stället med vår hemkomst igår och vår lilla utflykt idag.

∼ ♦ ∼

Katterna var som vanligt lite avståndstagande när vi kom hem, men när vi väl satte oss på balkongen senare på kvällen var där alltid minst en katt med oss.


Vi fick fin hjälp med kattmatning och pottömning av två bröder,
fast städhjälpen hade vi gett ledigt. Därför inledde vi med att dammsuga och torka golv. Nej, katterna var inte glada på oss, de gillar inte Helvetesmonstret.* Sen körde vi en diskmaskin och tvättade sjuhundrafyrtioelva maskiner samt gick och handlade middagsmat (räkor och vin) och det nödvändigaste till frukost. Brevbäraren plingade på vid 14-tiden med varsitt paket till oss. Mitt innehöll en lyrikbok för recension. Så läste vi ikapp lite lokalblaskor som nån katt inte hade spytt på (ja, jag har torkat kattspyor både igår och idag). En kan inte låta bli att undra vad dagens journalister får för utbildning. Inte lär de sig böja verb korrekt i alla fall. Det blev helt klart nödvändigt med Gin o’clock före maten. Och maten blev alltså stora räkor med chiliaioli och andra tillbehör samt ett halvmousserande vin. Det blev sen tidig sänggång, för kickorna var bra trötta efter sin resa.

∼ ♦ ∼

Idag vaknade vi till lite osäkert väder. Jag hade en grej jag ville fixa idag och det var att köpa nån sorts fotpall till bästefåtöljen eftersom reclinern inte funkar längre. Att sätta upp mina onda fötter och ben högt hjälper lite. En kudde bakom min trilskande rygg lindrar också. Men först tog vi det lugnt med läsning och kaffe på sängen, dusch och frukost.


Vi åkte till Jysk för där hade Anna köpt sin fotpall. 
Två personal var på plats. Den ena jobbade mycket, den andra verkade måttligt road av kundservice. Tyvärr fanns inte pallen kvar, så vi hoppade in på Helping Hand för att kolla om där fanns nåt. Intet. Molnen hopade sig, men vi kunde ju inte låta dan bli en misslyckad shoppingdag. Vi styrde Clark Kent** mot landet med Linnés Hammarby i sikte. Och just som vi kom fram började det regna. Som tur var blev det bara korta små skurar. En annan turlig grej var att vi inte behövde betala inträde nån av oss. Anna hade kvar sin biljett från Linnéträdgården där vi var med vår tvåveckorssambo för ett tag sen och biljetten gällde även här. Jag går in gratis som universitetsanställd, men hade glömt mitt passerkort hemma. Tjejen valde att tro på mig! Vi strosade runt i omgivningarna en stund och tittade på växter, träd, blommor och ett par utställningar innan vi gick en guidad visning i boningshuset. Där råder tyvärr fotoförbud, så efter det svindyra fikat à la Triller fotade vi en del blommor i trädgården i stället. Helt gratis.

∼ ♦ ∼

I stan igen stannade vi till vid Ö o B i Boländerna. Och där fanns den! En sittpall med förvaring som blir perfekt fotpall till mig i bästefåtöljen. Jag lyckades till och med montera ihop den själv medan Anna var och handlade middagskyckling. Det är nog dags att äta den och lite sallad till nu.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren
**Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Krämpor, Mat, Media, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 5 augusti och tisdagen den 6 augusti 2019: Hemma, Hammarby och sittpall blev fotpall

 1. FEM skriver:

  Hahaha!! Jag tror jag dööööör! ”Inveg”…

  Men ÖoB har bra pallar. Vi köpte 2 stycken, fast i sammet, till nya möblemanget på altanen. Det var förvaring i dem också. Skitbra, ju.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Visst är det uruselt?! 😦

   Jo jag köpte en eftersom reclinern nu har pajat helt – vajern har gått av. Men jag ska bara ha min till fötter och ben. Bra pris i alla fall.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.