Torsdag kväll den 25 juli och fredagen den 26 juli 2019: Utökad krets, svalka och hetta


 Kära dagbok…

Ginger Joe vid datorn

Medan jag skrev det här inlägget svalkade jag mig med en Ginger Joe.

Igår kväll gjorde jag nåt så ovanligt som träffade en kompis och tog en öl. Trots att jag har bott här i stan i många år har jag inte många vänner. En del försvann i samband med De Sju Svåra Åren, andra flyttade från stan därför att de bodde här tillfälligt, kanske. Några har dissat mig, jag har dissat några. En kan säga att jag har goda vänner, men de är få. Nu är den vänkretsen utökad med F. Vi sågs på Churchill Arms för att ta en öl. Nu visade det sig att jag var mera en ölperson än F, så hon tog vitt vin sen. Hett var det hela dan och kvällen, så det blev en liten pippi till middag, det vill säga en majskyckling. Inte mycket kött på den och inte värd att fotas. Fast igår kväll var inte maten viktigast utan sällskapet. Så fler gånger ska vi allt träffas så här utanför jobbet. Jag tog en bild på F, men eftersom jag inte har frågat om lov att få lägga ut den visar jag i stället delar av F när hon fotar en insekt som besökte vårt bord.


Efter fyra timmar, ungefär, kom jag hem igen. 
Då tog jag reda på lite tvätt och satt en stund på balkongen. Sen blev det soffhäng både för katterna och oss och vi kikade ikapp ett par serier, det vill säga de två sista avsnitten av Sju sidor av sanningen och Wisting.

∼ ♦ ∼

Blomskräp i sovrummet

En känner sig lite ofräsch.

I morse sov jag riktigt länge. Gissar att det beror på hettan och att jag är uppe längre om kvällarna för att få svalka. En kan ju faktiskt inte dricka öl och Ginger Joe dygnet runt. Duschar gör jag flera gånger om dygnet, men ändå känner jag mig varm och klibbig. Jag har svårt att koncentrera mig på läsning. I morse läste jag i alla fall ut boken om ensamhet och påbörjade en deckare om gotländska mord – som inleds här i Uppsala! Deckare kan jag alltid läsa, som bekant, men på sommaren känns det som om de flesta tycker att det är rätt OK med just spänningslitteratur.

Böckerna Den ensamma staden och Jag ser dig

Bokbyte från en bok om ensamhet i New York till en Gotlandsdeckare som inleds med mord i Uppsala.

 

På dagens agenda stod att införskaffa brickbord till balkongen samt middagsmat. Vi åkte till Rusta i Boländerna och vimsade runt där. Det är INTE att rekommendera, för där finns varken luftkonditionering i affären eller fläktar, men ulliga lampor. Efter några vändor hittade vi de brickbord vi ville ha. Det blev lite mer handling inne på Coop, kan en säga. Inte vet jag vad vi köpte, men på kvittot stod närmare tusen spänn. Katterna fick två små lådor soppa, för att de ska få i sig vätska. De är rätt medtagna i värmen, tror vi. Brickborden har min händiga sambo monterat ihop, men vi ställer inte ut dem förrän senare när det går att sitta på balkongen. Just nu sitter vi inne alla tre plus familjen Katt. Det är dags att ställa fram middag som blir av det kalla slaget i afton. Anna har redan påbörjat ”matlagningen”.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 25 juli och fredagen den 26 juli 2019: Utökad krets, svalka och hetta

 1. åsa skriver:

  Min spontana reaktion när det gäller att besöka affärer just nu är…fy f-n! 😉
  Har idag införskaffat en kylmatta till Morris, men det fanns ingen instruktion med om HUR man får en 17,5 -årig kattherre att lägga sig på den….
  Lite frustrerande då han la sig 5 cm bredvid i trädgården, men, men, han är ju lika ”tjurig” som alla gubbar brukar vara 😉
  Ha dé!/Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   De flesta affärer har luftkonditionering och det har bilen också, så mig gör det inget just nu. Fast Rusta har INTE luftkondiktionering. Våra katter är rädda för fläktarna och kylklampar och vatten, men vi fick i dem soppa i alla fall.
   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.