Fredag kväll den 12 juli och lördagen den 13 juli 2019: En ljus, grekisk idé, lite trädgårdsarbete och soffhäng


 Kära dagbok…

Ljus bredvid ljusstake

En ljus idé av Akropolis med Holiday deal all inclusive.

En av restaurangerna nära oss, Akropolishar länge varit utan besök från oss. Via Instagram såg vi att restaurangen hade fått en ljus idé och presenterat en trerättersmeny till ett riktigt bra pris. Holiday dealen, all inclusive för den som inte kom iväg till Grekland på semesterresa, kostar 285 spänn. Den omfattar förrätt bestående av grekiska röror och bröd, varmrätt med två alternativ souvlaki, grekisk yoghurt med honung och valnötter till dessert samt ett glas öl, vin eller alkoholfritt. Vi bestämde oss för att äta grekiskt på fredagskvälen.

Nu hampade sig emellertid så att vi var lite sugna på annat. Därför nappade vi inte på dealen. Den här gången. Troligen nästa! Det blev en trevlig kväll med god mat (grekisk röra med bröd, kycklingsouvlaki och friterad camembert) och dryck (öl och det fantastiska Kristinavinet från Lännabruk) samt en massa prat om högt och lågt. Aftonen avslutades med soffhäng och vid symaskinen (!) innan det blev ganska tidig sänggång. Det tar på för mig att vara ledig, men nej. Semestern min har ju faktiskt inte börjat än, den börjar på måndag, fast jag är ju ledig i helgen. Min sambo, däremot, jobbar mastodontpass idag och ett kortare pass i morgon.

∼ ♦ ∼

Klockan var 6.37 när jag vaknade i morse. Oglad. Varför vaknar jag alltid tidigt när jag är ledig och kan få sova??? Desto gladare blev jag när jag kom ut i köket och fann att min älskling laddat kaffebryggaren till mig. Två tryck och så var kaffet igång och klart medan jag tömde kattpottorna. Sen stannade jag i sängen till halv nio och läste och drack det goda kaffet.

Men det är en del att göra idag, så jag fixade ägg och rostat bröd till frukost och tog en dusch innan jag åkte ner till bilen med en kasche* samt till soprummet med skräp. Därefter styrde Clark Kent** och jag kosan till Slottet och Slottsträdgården. Slottsherrskapet anslöt efter nån timme. Då hade jag tagit upp potatis, försökt gallra lite morötter samt pallat hallon och börjat vattna. Jag noterade att det är tomater på gång. De markerade gröna ska bli gula, tror jag. Slottsherrskapet skulle få lunchgäster, så efter en pratstund och överenskommelse om fordonshämtning nästa fredag tillsammans med Biografmaskinisten, åkte jag hem med rotfrukterna och bären.


Nu blir det en stunds soffhäng på ballen***
med min bok på gång (om jag får plats, se bilden nedan!) innan jag stolpar upp till stan för några ärenden och nåt att äta. Jag har packat det mesta jag ska ha med mig inför resan i morgon. Hoppas bara att jag inte glömmer nåt väsentligt som medicin eller så – jag är fruktansvärt glömsk just nu. (Fick åka upp i lägenheten igen efter solbrillorna, glömde regnjackan som skulle ut i bilen och nycklarna till Slottet.) Jag tror minsann att jag behöver… semester…

Lucifer i balkongsoffan

Soffhäng à la Lucifer.

∼ ♦ ∼

*kasche = östgötska för plastkasse
**Clark Kent = min lille bilman
***ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Sociala medier, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.