Fredag kväll den 28 juni och lördagen den 29 juni 2019: Fingång, vingång och glassgång


 Kära dagbok…

Vita Lacosteskor

Fina, somriga skor som funkar!

Det är inte jag som äger flest par skor och köper skor oftast på Main Streetmen på sista tiden har jag köpt två par. Jag har problem med fötterna, främst hälsporrar, vilket gör det knepigt med skor. Några fina skor äger jag inte, för den enda typ av sko som funkar är gympadojor.

Fast även en sån som jag vill ha lite finare gympadojor och när vi var till Thuns för ett tag sen inhandlade jag ett par vita Lacoste. De kostade 900 spänn och det tycker säkert somliga är dyrt. Det finns betydligt dyrare gympadojor, kan jag meddela! Och jag ville ha nåt… somrigt till mina fötter. De här skorna är lite hårdare i skalet, upptäckte jag när jag traskade iväg till Alex igår, en promenad på typ fem minuter. Men jag fick inte ont av skorna ett dugg! Jag trodde att bakkappan skulle orsaka skavsår, åtminstone. Ingenting hände. Så idag har skorna och jag gått lite längre – först till Korgtassen för att handla och sen på promenad längs med ån. Och de funkar, dojorna! Hurra! 

Under promenaderna till och från jobbet och kvällspromenaderna bort till Svartbäcken blir det emellertid mina andra nya dojor, ett par svarta helt underbara Adidas. Jag går som på moln i dem. Överlycklig är jag, för i skrivande stund har jag alltså tre par skor som jag kan alternera med nu på sommaren. Det äldsta paret, även de Adidas, har jag haft i snart 100 år. De funkar dessutom en bit in på hösten och under tidig vår, men nu tror jag att det är skornas sista säsong som uteskor. Till höst och vinter utan snö har jag ett par Reebok som mina fötter också kommer överens med.

Svarta Adidasskor

Mina nya ”promenadskor” är underbara och jag går som på moln med dem på fötterna.

∼ ♦ ∼

Klockan blev ganska mycket igår kväll innan vi gick till sängs. Sambon och jag drack ett par glas vin och åt några ostar. Jag läste ut boken om den försvunne miljardären och bytte till en bok om mord med Dantes verk som förebild. Båda böckerna är spänningsromaner och båda fick jag av vännen FEM när hon var här och hälsade på i maj. Miljardärsboken är baserad på en verklig händelse och den var riktigt bra. Boken jag har bytt till utspelar sig på 1800-talet i USA och jag har liiite svårt att komma in i den än så länge. Men… som vanligt en ledig dag inleddes morgonen med läsning och kaffe på sängen.

∼ ♦ ∼

Idag har det blivit två promenader hittills – och ytterligare en ska det bli i kväll när jag eller vi går och möter Anna/mamma efter jobbet. Min tvåveckorssambo och jag var till Korgtassen och handlade godis och mat till i kväll. Och lite annat också, förstås. Faktum är vi handlade allt som stod på lappen utom kattmat, men i gengäld köpte jag en ny klösbräda till Citrus. Den blev uppenbarligen godkänd av unga fröken. Efter mellanlandning på Main Street tog vi på oss dojorna igen (mina Lacoste på mig!) och tog en glasspromenad längs ån. Det var varmt och mycket folk satt på uteserveringarna, men när vi klev utanför dörren kom det faktiskt ett tjugotal regndroppar. Vi satt en stund på en bänk och glodde ut över floden innan vi vände hemåt igen. En konstig trädstam med mystiska siffran 36 inuti passerade vi. Undras vad det är för nåt hemligt tecken…


I kväll är det jag som lagar mat 
och då blir det förstås kyckling. Köpe. Min tvåveckorssambo får kycklingspett och vitlöksbaguette, jag kolgrillad kyckling och sallad. Båda får tzatziki.

Det blev ingen tur till Slottet idag, utan när jag telefonerade med Slottsfrun igår kom vi överens om att jag ska dyka upp i morgon söndag för att vattna – och kanske skörda potatis. Vi får se om jag får med mig nån annan från hushållet på Main Street. Nån dammsugning har jag inte orkat med idag. Det kan tänkas att jag tar ett varv i morgon förmiddag, men det är långt ifrån säkert.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag kväll den 28 juni och lördagen den 29 juni 2019: Fingång, vingång och glassgång

  1. Det är en väldigt bra och klok investering med skor som kostar, speciellt när man har problem med fötterna!

    Gilla

  2. Mösstanten skriver:

    Hej, hej! Det är ju så fint i Uppsala. Jag har knappt varit där, men min man studerade i Uppsala i sin ungdom. När vi åkte söderut från Söderhamn tittade vi in i stan en stund. Vi kunde gott ha stannat där längre men hade inte tid. Skor är viktigaste plagget. Så bra att du har flera som funkar.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.